„Sandrauga“ kviečia dalyvauti medikų mitinge!

Medikai protestas2017-12-31

Tolstant susitarimo vilčiai tarp gydytojų reikalavimų ir valdžios, Lietuvos medikų sąjūdis jau sausio 4 d. Vilniuje organizuoja „Paskutinių medikų žygį į oro uostą“. Jame planuoja dalyvauti ir gausų medikų būrį visos Lietuvos gydymo įstaigose vienijanti „Sandrauga“. Norinčius ir galinčius dalyvauti mitinge kartu su profesinės sąjungos kolektyvu prašome iki antradienio pranešti „Sandraugai“.

Plačiau

Lietuvos medikai greitai vyks dirbti į Latviją?

Gydytojai2017-12-29

Jau kitąmet Latvija gali tapti dar viena šalimi, kur mielai emigruos dirbti Lietuvos medikai. Nors šiuo metu vidutinis gydytojų ir slaugytojų atlyginimas Lietuvoje gerokai lenkia kolegų Latvijoje, tačiau nuo kitų metų šios kaimyninės šalies ligoninėse besidarbuojančių gydytojų atlyginimus planuojama didinti iki 80 proc., o slaugytojų atitinkamai – iki 73 proc. Aišku, kad toks augimas Latvijos gydytojų darbo rinką padarys kur kas patrauklesnę nei mūsų šalyje ir stabdys latvių medikų emigraciją.

Plačiau

Linksmų šv. Kalėdų!

Sveikinimas Kalėdos 20172017-12-25

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ sveikina visus savo narius su šv. Kalėdomis. Linkime ramybės, santarvės ir tikėjimo, kad stebuklai būna ne tik per Kalėdas. Nes didžiausius stebuklus drauge kuriame mes patys.

LPS „Sandrauga“

Kad šventės darbe neapkarstų…

Senelis Kalėdų

2017-12-24

Šventinis laikotarpis ypatingas ne tik dovanomis, šventine nuotaika, tačiau ir darbų bei rūpesčių namuose gausa. Rūpindamasi, kad dirbantieji galėtų pasinaudoti visu jiems priklausančiu nuo darbo pareigų likusiu laiku, „Sandrauga“ primena darbuotojams jų teises dėl viršvalandžių švenčių dienomis, darbo trukmės sutrumpinimo prieš šventes ir apmokėjimo už ypatingas darbo sąlygas šventinėmis dienomis. Tegul per Kalėdas dirba tik Kalėdų Senelis!

Plačiau