Po teismų „Kauno butų ūkiui“ pagaliau pradėjo veikti protas

butu ukis2018-01-31

„Sandraugos“ teisininkai pasiekė dar vieną pergalę prieš UAB „Kauno butų ūkį“. Neilgai truko šios Kauno miesto savivaldybės globojamos įmonės direktoriaus džiaugsmas po I instancijos teismo. Kauno apygardos teisme pasirašyta taikos sutartis įpareigoja „Kauno butų ūkį“ pateikti svarią darbuotojų dalį šioje įmonėje atstovaujančiai profsąjungai „Sandrauga“ reikalaujamus dokumentus, pareigybinius nuostatus ir darbo tvarkos taisykles, kuriose įtvirtintas viešą vogimą galimai įteisinantis punktas apie 15 % išskaitymą iš darbuotojų algų.

Plačiau

Policijos pareigūnui iškovotas aukštesnis laipsnis

Policija2018-01-29

Pareigūnus daugelio apskričių VPK jungianti ir atstovaujanti „Sandrauga“ kreipėsi į teismą dėl nesuteikto aukštesnio laipsnio Utenos policijos pareigūnui. „Sandraugos“ nariui šios apskr. VPK tyrėjui Giedriui dar 2015 m. pabaigoje, vadovaujantis Statuto 17 str. 5 d., turėjo, tačiau nebuvo suteiktas aukštesnis – vyr. inspektoriaus laipsnis. Vilniaus apygardos administracinis teismas pagal „Sandraugos“ skundą bylą išsprendė pareigūno naudai – nurodyta inicijuoti užtarnauto laipsnio suteikimo procedūrą.

Plačiau

Įrodyta: dirbančiųjų jėga yra naudinga ekonomikai

Teachers on strike2018-01-28

Daugiau ekonominės demokratijos, stipresnės profsąjungos, darbuotojų teisių užtikrinimas, decentralizacija ir lygiateisiškumas priimant sprendimus – visa tai sukuria produktyvesnę, stipresnę ir saugesnę ekonomiką. Šiuos teiginius pagrindė ne bet kas, o Adamo Smitho Verslo mokyklos Glazgo universitete mokslininkai, išvedę Ekonominės demokratijos indeksą (EDI). Jame aiškiai atsispindi profesinių sąjungų įtaka ekonomikos raidai.

Plačiau

„Darbe patyriau psichologinį smurtą, mane šmeižė, terorizavo, gąsdino…“

loterija2018-01-25

Į Lietuvos profesinės sąjungos ,,Sandrauga duris pasibeldžiau neatsitiktinai. Juk ši profsąjunga išskirtinė – ji vienintelė Lietuvoje siūlo nematomą narystę, taigi net landžiausias darbdavys nesužino apie priklausymą dirbančiųjų gynėjų organizacijai. Į ,,Sandraugą“ atėjau sugniuždyta ir pasimetusi: buvau ne tik apvaginta, bet ir palikta be atlyginimo, man be kaltės buvo grasinama policija. Šiandien nieko nebebijau ir jaučiuosi kaip niekad iki šiol drąsi, nes žinau, kad mano teises atstovauja tikri profesionalai. (LAIŠKAS)

Plačiau

Vokietijoje į gatves išėjo darbininkai, ruošiamasi Europinei dirbančiųjų mobilizacijai

Vokietija streikas2018-01-21

Visą šią savaitę Vokietijoje vilnijo streikų banga, kuri įtraukė daugiau nei 350 tūkstančių darbininkų. Visi jie dirba automobilių, plieno ir elektronikos gamyklose bei surinkimo cechuose, tokiuose kaip pasaulinė milžinė „Siemens“. Darbdaviai kaltinami socialine nelygybe bei išnaudojimu, tačiau vis tiek gąsdina masiniais atleidimais. Sektorių darbuotojus ginanti profesinė sąjunga sako sunerimusi vis augančiu kompanijų godumu pelnui ir nežmonišku elgesiu su darbuotojais, kuriais tesiekiama pasinaudoti pelnui didinti.

Plačiau