Nelaimingi atsitikimai darbe: didžiausias pavojus tyko pirmaisiais metais

kranas2018-05-29

Praėjusiais metais Lietuvoje dėl nelaimingų įvykių darbe žuvo 36 darbuotojai. Nors net ir viena mirtis ar sužeidimas darbo vietoje yra per daug, tačiau vis dėlto žūčių darbe mūsų šalyje stabiliai mažėja. Vis dėlto, išlieka nepakitusi tendencija, kad rizikingiausi dirbantiesiems yra patys pirmieji jų darbo metai. O iš įvykių, kuriuose buvo mirtinai sužaloti turintieji stažą iki 1 metų, pusė žuvo jau antrą darbo savaitę.

Plačiau

Ar esame pasiruošę IV-ajai Pramonės Revoliucijai?

darbas gig ekonomika2018-05-27

Garsi sufražistė ir profsąjungietė Mary Macarthur kartą pasakė: „profesinės sąjungos – tai lyg atskirų lazdų ryšulys, jos sujungia atskirus lengvai įveikiamus narius ir sukuria iš jų nesulaužomą jėgą“. Nors modernybėje keičiasi darbo sąlygos ir aplinka, randasi vadinamoji „Gig“ ekonomika, tačiau ši prieš daugiau nei 100 metų ištarta sparnuota frazė šiandien aktuali kaip niekad anksčiau.

Plačiau

Įtemptas ketvirtadienis: derybos ŠMM ir LVK kongresas

DSC_02102018-05-25
Po ŠMM kolektyvinę sutartį pasirašiusių profsąjungų susitikimo su ministre, „Sandraugos“ pirmininkas Kęstutis Juknis buvo pakviestas dalyvauti Lietuvos verslo konfederacijos kongrese. Renginyje buvo įteikti apdovanojimai socialiai atsakingo verslo, partnerystės lyderio ir kitoms nominacijoms, o renginyje kartu su „Sandrauga“ viešėjo ir kitos respublikinės profsąjungos.

Plačiau

„Sandrauga“ dalyvavo susitikime su Policijos departamento vadovybe

PD 05-232018-05-24

Pareigūnus gausiai visoje Kauno apskrityje atstovaujanti respublikinė Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ vakar viešėjo Policijos departamente. Čia vyko aktualus susitikimas su aukščiausia Policijos departamento vadovybe. Tai pirmas kartas vadovaujant Policijos generaliniam komisarui L. Pernavui, kai, pagaliau supratus socialinio dialogo svarbą, į derybas kviečiamos profsąjungos.

Plačiau

Kolektyvinių sutarčių sudarymo metas

20171106_121104(0)2018-05-22

LPS „Sandraugai“ pavasaris itin darbingas – pirmininkas Kęstutis Juknis kartu su profesinės sąjungos teisininkais vykdo kolektyvinių sutarčių derybas. Profesinių sąjungų padalinių nariams itin naudingas kolektyvines sutartis siekiama pasirašyti švietimo įstaigose, sporto mokyklose, savivaldybėse, priešgaisrinėse tarnybose, taip pat kaip ir privačiose įmonėse. Plačiau