Minimalios algos didinimui labiausiai prieštarauja darbdaviai

Andriuskeviciene

Trišalės tarybos posėdyje dalyvavo ir LPS „Sandrauga“ atstovė Rūta Andriuškevičienė

Vyriausybės, darbdavių ir darbuotojų interesams atstovaujanti Trišalė taryba trečiadienį nesugebėjo sutarti, ar kitąmet turėtų būti didinama minimali alga (MMA). Klausimas bus svarstomas kitame posėdyje. Posėdžio datą siūlyta nukelti jau po Seimo rinkimų, tačiau, ryžtingai tam paprieštaravusi Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ pasiekė, kad posėdis vyktų rugsėjo pabaigoje.

Lietuvos profesinės sąjungos siūlė MMA didinti 56 eurais iki 663 eurų (iki mokesčių), tuo tarpu verslo atstovai prašė apskritai šio klausimo nesvarstyti. Jų teigimu, verslas nėra pasiruošęs atlyginimų kilimui, todėl baiminasi, kad išaugs bankrutuojančių įmonių skaičius,  Su tuo kategoriškai nesutiko Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis.

Plačiau

Ar kolektyvinė sutartis išspręs įsisenėjusias kelininkų bėdas?

susitikimas Endriejave

Rugsėjo 22 d. Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ atstovai lankėsi Žemaitijoje, pas AB „Kelių priežiūra“ Vakarų regiono darbuotojus. Atvykome ne šiaip sau – dėl planuojamos pasirašyti kolektyvinės sutarties. Išklausėme ir aptarėme aktualias darbininkams problemas, nusiskundimus ir pasiūlymus, svarstėme, kaip būtų galima palengvinti sunkias kelininkų darbo sąlygas.

O tų nusiskundimų iš darbuotojų pusės, deja, būta ne vieno: susidarė įspūdis, kad sudėtingomis sąlygomis dirbantys žmonės nėra labai vertinami savo vadovų.

Plačiau