Ar imuniteto pasas – pagrindas darbuotojų diskriminavimui?

Karantino sąlygoms švelnėjant ir pradedant veikti daugiau įstaigų, darbo rinkoje bus pajaučiamas atsigavimas. Todėl, skiepų klausimas kaip niekad aktuali tema darbuotojų tarpe. Žiniasklaidoje vis dažniau girdime valdžios prognozes, o ypač buvusios jėgos struktūrų atstovų, kad po karantino visi dirbantieji privalės pasiskiepyti ar nuolatos testuotis. Dėl to kyla nerimas ar pavyks išsaugoti darbo vietą darbuotojui atsisakius vykdyti keliamus kol kas neteisėtus reikalavimus. Europos Taryba yra pasisakius šiuo klausimu ir priėmus išvadą, kad niekas negali būti verčiamas prieš savo valią būti skiepijamas ir dėl to diskriminuojamas. Ar ši nuostata žinoma mūsų vyriausybės ir seimo nariams.

Vyriausybė svarsto įvdownloadesti naują sąvoką imuniteto pasas.  Ši žyma bus suteikta asmenims, kurie pasiskiepys nuo COVID-19 ar jau bus persirgę šią liga. Bet kokias pasekmes sukeltų toks statusas aiškių išvadų dar nėra. Tačiau galima daryti keletą pagrįstų prielaidų.

Visų pirmą manoma kad, žmonės su imuniteto paso žyma bus daug labiau patrauklesni darbo rinkoje, bei turės palankesnes socialines sąlygas. Esant sudėtingai ekonominiai situacijai daug darbuotojų neteko savo darbo vietų ar bijo jų netekti. Todėl toks imuniteto paso įvedimas bus akivaizdi diskriminacija užslėpta forma.

Darbo rinka tampa labai konkurencinga, nes kandidatų yra daug, o darbdavys turi didesnį pasirinkimą. Žmonės turintys imuniteto pasą atsiduria patogesnėje pozicijoje, nes jų rizika susirgti yra daug mažesnė. Tačiau ne visi sutinka su naujai ir taip greitai pagamintais skiepais. Dėl to ir kyla klausimas ar toks skirstymas nebus diskriminacinio pobūdžio atsisakiusių skiepytis atžvilgiu. Ar ši prievolė nekoreliuos su apsisprendimo laisve?

Vyriausybė priimdama šį sprendimą, turėtų geriau apsvarstyti, kokių priemonių reikia imtis norint užtikrinti darbo rinkos skaidrumą. Kad nekiltų nereikalingų klausimų darbuotojams ir kad žmonės, kurie nenori skiepytis nebūtų nustumiami į šoną bei liktų be darbo. Bet ši vyriausybė ignoruoja ne tik diskusijas su darbuotojų atstovais, bet net neskatina socialinio dialogo ir bendrų sprendimų priėmimo. Kai kurie seimo nariai mano, kad viską reikia spręsti tiesiog įsakymais arba nutarimais.

 

Lukas Žižys