Europoje vėl steikuoja „Amazon“ įmonės darbuotojai

2018-07-18

„Amazon“ darbuotojai vėl kyla į kovą su darbdaviu. Žmonės nori, kad atlyginimai už jų atliktą darbą būtų aukštesni, o darbo sąlygos pagerintos. Tūkstančiai „Amazon“ darbuotojų iš Ispanijos ir Lenkijos protestą pradėjo šią savaitę, per vadinamąją „Prime day“ (liet. taip „Amazon“ bendrovė vadina didžiojo išpardavimo dieną).

e3419397cbec850e

Į jų gretas vėliau prisijungė ir Vokietija. Vokietijoje veikianti darbuotojų profesinė sąjungą „Verdi“  šį streiką pavadino vienos dienos protestų, kurio metu darbuotojai tiesiog reikalauja geresnių darbo sąlygų, darbo sutarties laikymosi garantijų ir bent šiek tiek aukštesnių atlyginimų. „Mūsų žinutė yra labai konkreti: interneto milžinas plečiasi, sparčiai auga jo turtai, tačiau yra taupoma darbuotojų sveikatos atžvilgiu“, – teigė Vokietijos darbuotojų profesinės sąjungos „Verdi“ atstovė Stefanie Nutzenberger.

Interneto milžinas „Amazon“ jau nuo pat 2013 metų atsisako bendradarbiauti su Vokietijos darbuotojų sąjunga „Verdi“, kuri ne kartą siūlė pradėti derybas dėl kolektyvinės sutarties pasirašymo.

LPS „Sandrauga“ info.