Tyrimas: įmonių ir darbuotojų požiūris į motyvaciją nesutampa

2018-09-10

Lietuvos darbuotojų ir darbdavių nuomonė sutampa tik dėl vienos motyvavimo ir lojalumo skatinimo priemonių, rodo dirbančiųjų ir vadovų tyrimas. Absoliuti dauguma Lietuvos darbuotojų ir darbdavių teigia, kad svarbiausia motyvavimo priemonė yra finansiniai priedai prie algos, atskleidžia turto valdymo bendrovės „INVL Asset Managment“ užsakymu atlikta „Spinter tyrimų“ apklausa.

73% darbuotojų ir net 91% darbdavių piniginius priedus įvardijo kaip svarbią motyvavimo priemonę.

Tačiau toliau vadovų ir darbuotojų nuomonės išsiskyrė. Darbdaviai antra svarbiausia priemone įvardijo asmeninio profesinio tobulėjimo galimybes. 69% vadovų manė, kad tai yra svarbu darbuotojų motyvacijai. Tačiau tik 16% samdomų darbuotojų sutiko su šia vadovų nuomone.

Darbuotojams antras pagal svarbumą motyvavimo įrankis yra darbdavio indėlis į papildomą pensijų kaupimą, rodo apklausa.

Tyrimas atskleidė, kad darbdaviai gerokai pervertina kitų įvairių naudų (įmonės automobilio, išlaidų kurui, telefonui ir pan.) teigiamą efektą. Šios naudos džiugina tik 16% darbuotojų, tačiau net 68% vadovų mano, kad jos yra labai svarbios.

Nors 58% darbdavių mano, kad sveikatos draudimas yra gera motyvacijos priemonė, jos motyvacine nauda tiki tik penktadalis darbuotojų.

Priemonių, skatinančių ilgalaikę motyvaciją ir lojalumą darbdaviui, suvokimas:

2pav1pav

vz.lt informacija