Vyriausybei dėl minimalaus mėnesinio atlyginimo (MMA) bus teikiamos dvi skirtingos nuomonės

2018-09-18

Trišalė taryba nusprendė teikti atskiras nuomones dėl minimalaus mėnesinio atlyginimo didinimo, o galutinį sprendimą patikėti Vyriausybei.received_229774861225220

LPS „Sandrauga“ ir kitos šalies profesinės sąjungos laikosi pozicijos, kad minimalus mėnesinis darbo užmokestis turi didėti iki 450 eurų, darbdavių nuomonę iki 420 eurų, tuo tarpu vyriausybė pateikė atnaujintą kompromisinį pasiūlymą minimalų mėnesinį atlyginimą didinti iki 430 eurų.

Profesinių sąjungų atstovai taip pat pateikė kompromisinį variantą – minimalią mėnesinę algą didinti per kelis etapus: nuo 2019 m. pradžios – iki 430 eurų, o liepos mėn. iki 450 eurų.

 Darbdavių organizacijų atstovai Vyriausybei pateikė dvi nuomones. Vieni jų siūlė minimalų mėnesinį atlyginimą didinti iki 420 eurų, o Lietuvos darbdavių konfederacijos atstovai – ją diferencijuoti ir nustatyti skirtingą Vilniuje bei regionuose, proporcingai vidutiniam darbo užmokesčiui.

Šiais metais Trišalė taryba rinkosi jau į tris posėdžius dėl minimaliaus mėnesinio atlyginimo didinimo, tačiau vieningo sutarimo taip ir nepasiekė.