Sėkminga byla iš pirmo karto

2018-09-26

Rugsėjo 25 d. Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ atstovai: pirmininkas K. Juknis, teisininkai S. Činikas ir L. Rudzevičiūtė svečiavosi Telšiuose su svarbia indexmisija – apginti savo profesinės sąjungos narių teises

Prieš kelis mėnesius į LPS „Sandrauga“ kreipėsi du tolimųjų reisų vairuotojai, dėl bendrovės UAB „Vikreda“ neteisingai išmokėto darbo užmokesčio už atliktą darbą. Susidariusios situacijos sprendimas buvo akivaizdus – kreiptis į Darbo ginčų komisiją.

Pirmas posėdis baigėsi sėkmingai – Darbo ginčų komisija patenkino patikslintą vairuotojo prašymą, ir priėmė sprendimą, dėl 464 eur darbo užmokesčio išieškojimo iš bendrovės UAB „Vikreda“. Šioje byloje LPS „Sandrauga“ administracija atliko tikslius buhalterinius skaičiavimus.

Antrasis posėdis vyko dėl analogiškos bylos, tuo pačiu pagrindu. Tačiau šį kartą byla buvo atidėta iki kito mėnesio. Bylos atidėjimas buvo priimtas siekiant kuo atidžiau išsiaiškinti galimą dokumentų klastojimo faktą. Darbo ginčų komisijos posėdyje paaiškėjo, kad darbdavys galimai klaidingai fiksavo darbo užmokesčio apskaitos žiniaraščių duomenis, dėl ko darbuotojui galėjo buvo netinkamai apskaičiuojamas darbo užmokestis.

Iki kito mėnesio vidurio LPS „Sandrauga“ teisininkai sieks kaip galima geriau patikslinti ieškinį, kad darbuotojui būtų išmokėtas visas priklausantis darbo užmokestis.

LPS „Sandrauga“ informacija