„Small Planet Airlines“ Vilniuje atleidžia 44 darbuotojus

2018-10-24

„Small Planet Airlines“ pranešė, kad lapkritį atleis 44 darbuotojus. Šiuo metu įmonėje, „Sodros“ duomenimis, dirba 357 asmenys. Vilniaus teritorinė darbo birža rugsėjo pabaigoje gavo pranešimą, kad užsakomųjų skrydžių bendrovė „Small Planet Airlines“ atleis 44 darbuotojus. Darbuotojus žadama atleisti iki lapkričio pabaigos.SmallPlanetAirlines

Iš viso įmonėje, „Sodros“ duomenimis, dirba 357 asmenys. Darbuotojų atleidimas susijęs su „Small Planet Airlines“ bendrovių Lenkijoje ir Vokietijoje restruktūrizacija, 15min informavo įmonės atstovė spaudai Berta Jasiukėnaitė.

„Nors šios bendrovės veikė savarankiškai, dalis paslaugų visoms grupės įmonėms buvo teikiamos centralizuotai – iš Vilniaus biuro. Dėl sumažėjusio Lenkijos bendrovės orlaivių parko ir restruktūrizacijos proceso Vokietijoje, susitraukė „Small Planet Airlines“ veiklos apimtys, todėl turėjome atsisveikinti su 44 darbuotojais Lietuvoje (iš viso jų buvo 362, dalis – skraidantis personalas)“, – sakė ji.

Tai yra žmonės, kurie aptarnaudavo Lenkijoje arba Vokietijoje veikiančias įmones teikdami finansinės apskaitos, skrydžių valdymo, įgulų darbo planavimo, klientų aptarnavimo ir kitas paslaugas. Etatų skaičius buvo mažinamas ir Lenkijos įmonės administracijoje, pridūrė įmonės atstovė. „Sprendimas mažinti veiklos apimtis ir atleisti dalį žmonių buvo itin sunkus – apgailestaujame, jog mūsų darbuotojai dėl to patirs rūpesčių. Tiek Lietuvoje, tiek Lenkijoje atleidžiamiems darbuotojams išmokamos išeitinės kompensacijos pagal toje šalyje galiojantį teisinį reguliavimą“, – sakė B.Jasiukėnaitė.

Ar atleis ir daugiau žmonių, ji negalėjo pasakyti. „Apie tolesnius personalo valdymo planus kol kas kalbėti anksti. Šiuo metu Lenkijoje ir Vokietijoje vyksta restruktūrizacijos procesai – ieškome geriausio būdo optimizuoti savo veiklą, be to, siekiame pritraukti papildomų finansinių investicijų. Investuotojų susidomėjimo jau esame sulaukę, tačiau kol kas vyksta derybos, tad dar anksti komentuoti, koks bus galutinis restruktūrizacijos procesų rezultatas“, – tikino B.Jasiukėnaitė.

                                                                                                               www.15min.lt info