Madrido policija streikuojančių taksi vairuotojų blokuotą gatvę valė kranais

2019-01-28

Ispanijos riaušių policija pirmadienį kranais valė svarbią Madrido gatvę, kurią buvo blokavę streikuojantys taksi vairuotojai. Nuo praėjusios savaitės streikuojantys vairuotojai reikalauja griežtesnių taisyklių programėlėmis pagrįstoms pavėžėjimo paslaugoms, tokioms kaip „Uber“.dddd

Dešimtys policininkų su šalmais ir skydais suvažiavo į centrinį Kastilijos bulvarą ir kranais šalino jį blokavusius taksi automobilius. Nors tarp taksi vairuotojų ir policijos tvyrojo įtampa, smurto nebuvo. Pašalinus pirmuosius automobilius taksi kolonos priekyje buvę vairuotojai spausdami garsinius signalus ėmė lėtai išvažiuoti, iš įvykio vietos pranešė naujienų agentūros AFP reporteris.

Kaip ir jų kolegos daugelyje kitų Europos šalių, ispanų taksistai sako, kad jiems nebeįmanoma konkuruoti su tokiomis pavėžėjimo programėlėmis kaip „Uber“ ar jos pagrindinė konkurentė Ispanijoje „Cabify“. Madrido taksistai neterminuotą streiką pradėjo sausio 21 dieną ir grasino pirmadienį drauge su vairuotojais iš kitų Ispanijos miestų blokuoti eismą sostinėje. „Teisėta teisė streikuoti neapima teisės paralyžiuoti miesto“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė centrinės vyriausybės atstovas Madrido regione Jose Manuelis Rodriguezas Uribesas.

Barselonos taksistai ketvirtadienį nutraukė šešias dienas trukusį streiką, Katalonijos regiono vyriausybei pristačius naujas taisykles, pagal kurias regiono miestai gali prašyti pavėžėjimo kompanijų klientų paslaugą užsisakyti mažiausiai valanda iš anksto.

Skaitykite originalų tekstą: spausti čia