Tai buvo principinis darbo ginčas – apgintos dar vieno „Sandrauga“ nario teisės!

2019-02-21

Pagalbos į Lietuvos profesinę sąjungą “Sandrauga” kreipėsi tolimųjų reisų vairuotojas-ekspeditorius, kuris susidūrė su problemomis santykiuose su darbdaviu. Darbuotojas kreipėsi į „Sandrauga“, byla pirmininko Kęstučio Juknio buvo perduota teisininkei Laurai Rudzevičiūtei.27067147_804098743125127_5588289456798426756_n (1)

Darbuotojas nurodė, kad darbo sutartis su darbdaviu nutraukta, vadovaujantis LR darbo kodekso 36 str. 4 d., tačiau darbdavys iki šiol buvo neišmokėjęs dalies darbo užmokesčio už 2018 m. rugsėjo mėnesį ir viso darbo užmokesčio už 2018 m. spalio mėnesį ir kompensacijos už nepanaudotas kasmetines atostogas. Darbuotojo teigimu, jis darbdavio siuntimu buvo išvykęs į komandiruotę Europoje. Už 2018 m. rugsėjo mėnesį komandiruotėje būtą laiką darbdavys turėjo sumokėti dienpinigius. Kadangi darbdavys po darbuotojo atleidimo iš darbo pilnai neatsiskaitė, vairuotojas-ekspeditorius prašė iš darbdavio išieškoti netesybų už uždelstą atsiskaitymo laiką. Darbuotojas taip pat nurodė, kad dėl darbdavio kaltės pats turėjo sumokėti išlaidas už grįžimą namo iš komandiruotės.

 Kaip bebūtų, darbo ginčas pagaliau pasibaigė sėkmingai. „Tai buvo principinė kova už darbuotojo teises. Byla tęsėsi beveik tris mėnesius. Džiaugiuosi, kad atstovavau ir apgyniau darbuotoją, Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ narį. Darbo ginčo komisijos sprendimas – tenkinti profesinės sąjungos nario prašymą bei išieškoti neišmokėtą atlyginimą, kompensaciją už nepanaudotas kasmetines atostogas ir netesybas. Tačiau noriu dar kartelį priminti visiems mūsų sąjungos nariams, kad LPS „Sandrauga“ tikslas ir yra tinkamai, kvalifikuotai ginti bei atstovauti profesinės sąjungos narius. Neretai pasitaiko, kad nariai sumaišo tikslus ir mano, kad profesinė sąjunga atsakinga tik už kultūrinį turinį…“ – šypsodamasi pasakojo Lietuvos profesinės sąjungos teisininkė Laura Rudzevičiūtė.

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ informacija