Darbdavys vilkina ginčo procesą, galimai siekia pakenkti darbuotojui

2019-02-27

Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ teisininkas R. Levinskas gina ir atstovauja ilgametį profesinės sąjungos „Sandrauga“ narį. Darbo ginčas prasidėjo ir yra iki šiol vilkinamas dėl darbdavio nebendradarbiavimo su įstaigos darbuotoju. „Darbdavys yra akivaizdžiai linkęs vilkinti ginčo procesą, pažeidžiant ir LR darbo kodeksą“, – po posėdžio komentavo LPS „Sandrauga“ teisininkas.53248462_1946898482104198_1810395441875910656_n

Darbuotojas dar praeitų metų rudenį darbdaviui pateikė prašymą dėl galimybės dalį darbo laiko dirbti nuotoliniu būdų, kadangi augina jaunesnį nei trijų metų vaiką. Prašyme darbuotojas teigė, jog dėl dalies darbo atliekamo nuotoliniu būdu klientų aptarnavimas nenukentėtų, nes darbe veiklos vyksta iki 15 val., o vėlesnis laikas skirtas naujų veiklų pasiruošimui, dokumentacijos pildymui, informacijos ieškojimui ir pan.

Profesinės sąjungos narys du kartus (su pakartotiniu įteikimu) nunešė prašymą darbdaviui dėl nuotolinio darbo, kadangi į pirmajį prašymą (jis buvo užregistruotas), pagal LR darbo kodekse nustatytą terminą, jokio atsakymo taip ir nesulaukė. Po antrojo prašymo, praėjus kelioms dienoms, darbuotojas gavo dokumentą, kuriame parašyta, jog bus sudaroma darbo komisija dėl nuotolinio darbo prašymo nagrinėjimo. Darbo grupės susirinkime pats darbdavys nedalyvavo, tačiau susirinkimo metu komisijos nariai vengė svarstyti pagrindinį nuotolinio darbo klausimą, nepateikdami priežasčių kaltino darbuotoją blogu darbu, kartu darė ir prischologonį spaudimą.

Negana to, komisijos nariai melagingai teigė, jog nebuvo gautas darbuotojo pirminis prašymas. Sulaukti ir komisijos priekaištai, jog darbuotojas priklauso profesinei sąjungai. „Darbdavio elgesys nepriimtinas, nesąžiningas, nėra siekiama darnaus vystymosi ar taikos sutarties, o ką jau kalbėti apie LR Darbo kodekso nepaisymą. Labai gaila, kad taip yra, tačiau mūsų profesinė sąjunga „Sandrauga“ bet kokiu atveju, stengsis pasiekti geriausią atstovavimo rezultatą“, – teigė darbuotojo atstovas, LPS „Sandrauga“ teisininkas R. Levinskas.

Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ informacija