Trišalės tarybos posėdis Užimtumo tarnyboje

2019-03-22

Kovo 22 d. (penktadienį) Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis ir teisininkas Rokas Levinskas dalyvavo Trišalės tarybos posėdyje prie Užimtumo tarnybos prie Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Trišalės tarybos veiklos tikslas – teikti siūlymus dėl Užimtumo tarnybos prioritetinių veiklos krypčių nustatymo, užimtumo didinimo programų rengimo tikslinguddddmo, užimtumo rėmimo priemonių įgyvendinimo, darbo rinkos paslaugų teikimo ir veiklos efektyvumo didinimo.

Užimtumo didinimo programa. Strateginis programos tikslas:

Pasiekti kuo didesnį gyventojų užimtumą, kad kiekvienas gyventojas galėtų rasti turimą kvalifikaciją atitinkantį darbą ir užsitikrinti tinkamą pragyvenimo lygį.

Užimtumo Didinimo Programos pilotinio modelio tikslai:

  • palengvinti ilgą laiką nedirbusių asmenų perėjimą nuo nedarbo prie užimtumo darbo rinkoje;
  • suderinti užimtumo skatinimo ir motyvavimo paslaugų bei piniginės socialinės paramos teikimą, integruojant ilgą laiką nedirbusius asmenis į darbo rinką;
  • užtikrinti valstybės ir savivaldybių institucijų, įstaigų ir (ar) organizacijų, teikiančių užimtumo skatinimo, motyvavimo paslaugas ir piniginę socialinę paramą nedirbantiems asmenims, veiklos koordinavimą ir skatinti jų bendradarbiavimą.

Užimtumo tarnybos informacija