LPS „Sandrauga“ pirmininkas K. Juknis dalyvavo Trišalės tarybos posėdyje

2019-04-24

Balandžio 23 d., 14:00 val., Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje vyko socialinių partnerių t. y. profesinių sąjungų, darbdavių organizacijų ir LR Vyriausybės atstovų sudarytų institucijų – Trišalės tarybos posėdis. Posėdyje dalyvavo ir savo pranešimą pristatė Europos komisijos atstovybės Lietuvoje ekonominės valdysenos pareigūnų ir Europos Komisijos tarnybos parengtą ataskaitą „Lietuva 2019“.tripartite-council-meeting-78910925

Savo ruožtu, lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos atstovas pasidalino įžvalgomis dėl lygybės galimybių politikos įgyvendinimo bei lygybės planų pristatymo. Svarstytas ir LR socialinio dialogo skatinimo įstatymo projektas, kuriam per praeitą savaitę savo pastabas, pasiūlymus rašė visos socialinių partnerių grupės. Deja, kai kurių socialinių grupių nuomonės, kurios turėtų sutapti, išsiskyrė.

Taip pat Trišalės tarybos posėdyje vakar buvo pradėtos diskusijos dėl minimalaus mėnesinio atlyginimo, kurios bus tęsiamos ir kituose Trišalės tarybos posėdžiuose. Diskusijas posėdyje pradėjo Lietuvos banko atstovai. Dėl Lobistinės veiklos įstatymo Nr. VIII-1749 pakitimo įstatymo projekto Nr.XIIIP-3051 informacija ir pranešimą pateikė Lietuvos verslo konfederacijos atstovas.

Trišalės tarybos posėdžio metu buvo pateikta informacija apie kolektyvinių derybų dėl Lietuvos krovininio kelių transporto šakos kolektyvinės sutarties sudarymo eiga bei rezultatai. Paskutinis posėdžio klausimas dėl privalomos statybininko ID kortelės įvedimo Lietuvoje, pranešėjas LR statybininkų asociacijos prezidentas D. Gedvilas.

LPS „Sandrauga“ informacija