Tęsiamos derybos dėl kolektyvinės sutarties: darbdavys galimai bando jas vilkinti

2019-04-24

Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ teisininkai L. Rudzevičiūtė, R. Levinskas bei biudžetinės įstaigos profesinės sąjungos padalinio atstovai susitiko su Kazlų Rūdos savivaldybės administracija dėl kolektyvinės sutarties derybų bei kitų klausimų.Derybos-1-e1513851760538

Biudžetinės įstaigos, kurioje didžioji dalis darbuotojų priklauso profesinei sąjungai „Sandrauga”, administracija dar šių metų sausio mėnesį gavo paruoštą kolektyvinės sutarties projektą ir derybų inicijavimo sąlygas. Po mėnesio profesinės sąjungos atstovams susitikus su administracija dėl kolektyvinės sutarties projekto aptarimo bei derybų, įstaigos administracija pareiškė, jog su paruoštu projektu nespėjo susipažinti ir negali pateikti savo nuomonės jokiais klausimais, esą administracija deryboms bus pasiruošus tik po dviejų mėnesių, t. y. balandį.

Profesinės sąjungos „Sandrauga“ teisininkai raštu balandžio mėnesio pradžioje prašė įstaigos administracijos  pranešti jiems tinkamiausia laiką bei datą, tačiau, deja, prašymai buvo ignoruojami, į juos net nebuvo atsakoma.

Profesinės sąjungos „Sandrauga“ teisininkas R. Levinskas teigia, kad vadovaujantis LR Darbo kodekso 188 str., 6 d. derybos turi būti sušauktos ne vėliau kaip per 7 dienas nuo pirmosios kolektyvinių derybų dienos ir nė viena iš derybose dalyvaujančių šalių negali atsisakyti dalyvauti derybose dėl kolektyvinės sutarties. Vadovaujantis šiuo faktu, manytina, jog kolektyvinės derybos šioje biudžetinėje įstaigoje yra vilkinamos, todėl negali vykti sąžiningai, kaip teigiama LR Darbo kodekse.

LPS „Sandrauga“ informacija