Tarptautinė konferencija “Towards a Digitalized World of Work: What Future Works for All?”

2019-04-26

Balandžio 25 d. Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ dalyvavo aukšto lygio Tarptautinėje konferencijoje, kurioje dalyvavo socialiniai partneriai iš Tarptautinės darbo organizacijos, Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos, Tarptautinės socialinės apsaugos asociacijos, Europos Komisijos, Europos gyvenimo ir darbo sąlygų gerinimo fondo bei Europos lygių teisių instituto.s

Taip pat atstovai iš 13 valstybių: Armėnijos, Azerbaidžano, Estijos, Sakartvelo, Prancūzijos, Vokietijos, Latvijos, Lietuvos, Liuksemburgo, Moldovos, Nyderlandų, Lenkijos ir Ukrainos.

Konferencijoje daugiausia dėmesio buvo skiriama technologijų pokyčių poveikiui darbuotojams ir darbo aplinkos skaitmeninimui. Automatizavimas, skaitmeninės platformos bei kitos naujos technologijos – visą tai yra besikeičiantis darbo pasaulis, kuris daro poveikį darbuotojams. Savo ruožtu pastarieji turi tobulinti savo įgūdžius, darbdaviai stiprinti socialinę apsaugą ir pan. Dalyviai iš visos Europos diskutavo apie naujų darbo vietų kūrimą, naujoves darbo vietoje, vyresnio amžiaus darbuotojų integraciją į modernias darbo vietas, jaunimo integraciją į kvalifikuotas darbo vietas ir pan.

Viena opiausių temų buvo pažeidžiamų grupių galimybės dirbti bei darbintis į technologiškai pažangesnes įmones ar organizacijas, taip pat lyčių lygybės klausimai.

Konferencijos tikslas – įvairių socialinių grupių atstovų iš Europos ir Lietuvos diskusija dėl planuojamų iššūkių ateityje su kuriais susiduria ir susidurs darbuotojai. Tarptautinės darbo organizacijos atstovai pristatė trumpus ir naudingus pranešimus šiomis temomis.