Lietuvos profesinės sąjunga „Sandrauga“ palaiko viešas LTPF „gėdinimo“ akcijas

2019-05-03

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ palaiko Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijos reikalavimus ir artimiausiu metu žada jungtis į viešas „gėdinimo“ akcijas prie Vidaus reikalų ministerijos, Policijos departamento ar Vyriausybės. Tik bendradarbiaujant ir suderinus visus strateginius veiksmus pareigūnus vienijančioms profesinėms sąjungoms pavyks pasiekti bendrų tikslų. Šį kartą turime palikti principus nuošalyje ir susivienyti bendram aiškiam tikslui; turime vieningai vystyti socialinį dialogą tarp įstaigų visų Lietuvos policijos pareigūnų labui. LPS „Sandrauga“ savo ruožtu prisidės prie LTPF iškeltų reikalavimų ir vykdys daugiakartines viešas „gėdinimo“ akcijas.images

Tačiau, deja, šiandien situacija nepasikeitė, kaip rašoma LTPF pranešime.  Po susitikimo su ministru ir Policijos departamento vadovais praėjo daugiau nei 43 dienos…

Policijos pareigūnų profesinės sąjungos vis dar negauna nemažos dalies nario mokesčio ir policijos pareigūnams vis dar netaikomos nacionalinės kolektyvinės sutarties nuostatos. Daugiau nei 43 dienos – tiek praėjo laiko nuo vidaus reikalų ministro įsipareigojimo išspręsti šias problemas. Be to, ministras Eimutis Misiūnas tai padarė ne bet kur, o Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčioje. Ministras visiškai nebevaldo Policijos departamento?

Primename, kad…

Kovo 19 d. Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčioje vykusiame ministro Eimučio Misiūno, policijos profesinių sąjungų, Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ ir policijos vadovų susitikime ministras E. Misiūnas įsipareigojo ir įpareigojo Policijos departamentą užtikrinti, jog profesinių sąjungų nario mokestis organizacijoms būtų pervedamas be jokių trikdžių. Taip pat sutarta, kad policijos pareigūnams bus taikomos nacionalinės kolektyvinės sutarties nuostatos.

Balandžio 15 d. Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ ir kitų policijos pareigūnus vienijančių profesinių sąjungų atstovai dalyvavo Vidaus reikalų ministerijos organizuotame susitikime dėl Nacionalinės kolektyvinės sutarties su viceministru Dariumi Urbonu. Susitikimo metu aptartos sutarties turinio detalės, kurias įsipareigojo vykdyti Policijos departamentas.