Nepakeliamos neigiamos emocijos darbo vietoje

2019-05-13

Dažnas darbuotojas yra nepatenkintas savo darbu. Neretai jis jaučiasi nevertinamas ir patiriantis psichologinį smurtą darbo aplinkoje. Psichologinis smurtas – tai tikslingas, sistemiškas, gana ilgą laiką besitęsiantis kolegų ar vadovų elgesys darbo vietoje, kuriuo siekiama pažeminti ar apjuokti darbuotoją, sumažinti jo vertę, pašalinti iš darbo ar atskirti nuo kitų kolegų. Tokį reiškinį savo darbo aplinkoje jau ilgą laiką patiria vienas Lietuvos profesinės sąjungos ‚Sandrauga“ narys, kuris tik po ilgo laiko išdrįso kreiptis į profesinę sąjungą „Sandrauga“ pagalbos.images

Darbuotojas prašo pagalbos, kadangi daugiau dirbti emociškai sunkiomis sąlygomis nebegali ir neturi jėgų, nuo to emociškai nukenčia ir jo šeimos nariai. Darbuotojui yra beveik kiekvieną dieną bendradarbių akivaizdoje priekaištaujama, apkalbinėjama jo išvaizda, atliekamas darbas ir panašiai. Negana to, darbdavys darbuotojui jau kelis mėnesius nesumoka viso jam priklausančio darbo sutartyje sutarto atlyginimo, teigdamas, kad darbuotojas darbe pasirodo pavargęs, išsiblaškęs, anot darbdavio, tinkamai iki galo neatlieka savo darbo funkcijų. Pagal turimą Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ praktiką, tokiais atvejais darbdaviai mėgina kaip įmanoma greičiau atsikratyti nepatinkančiu ar neįtikusiu darbuotoju, bei nenori jiems išmokėti išeitinių kompensacijų. Labai dažnai, kad darbuotojai sekdami darbdavio noru, nuleidžia rankas ir „savo noru“ išeina iš darbo, prarasdami ne tik darbo vietą, tačiau ir darbuotojui priklausančias išmokas.

Norint viso to išvengti nuo pradžių pats geriausias būdas, iš karto – nuo pirmų neigiamų darbdavio frazių, kreiptis pagalbos į Lietuvos profesinę sąjungą „Sandrauga“. LPS „Sandrauga“ dirbantys kvalifikuoti darbuotojai bei teisininkai padės Jums rasti išeiti šioje apsunkintoje situacijoje.

Norime priminti, kad kiekvieną ketvirtadienį Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ teikia NEMOKAMAS teisines konsultacijas. BŪTINA IŠANKSTINĖ REGISTRACIJA TELEFONU: (8-37) 20 65 97.

LPS „Sandrauga“ informacija