LPS „Sandrauga“: atstovausime ir ginsime pareigūno teises

2019-05-14

Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ administracija skubos tvarka surengė Kauno apskrities policijos pareigūnų ir darbuotojų profesinės sąjungos padalinio komiteto narių posėdį, kuriame trumpai, tačiau detaliai aptartos profesinės sąjungos „Sandrauga“ nario galimai padaryto tarnybinio nusižengimo detalės.resize_806x500_visagino-policijos-komisariatas-informuoja-

Išklausę profesinės sąjungos „Sandrauga“ teisininkės išdėstytus faktus apie įvykį, kiekvienas komiteto narys uždavė po kelis klausimus, kurie buvo susiję su galimai padarytu tarnybiniu nusižengimu. Posėdžio pabaigoje surengtas komiteto narių balsavimas, balsai suskaičiuoti ir posėdis užprotokoluotas. Rezultate – vienbalsiai nuspręsta nesutikti skirti tarnybinę nuobaudą, t. y. griežtą papeikimą ilgamečiam Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ nariui.

Trumpai apie situaciją: teigiama, kad vykdydamas tarnybines pareigas pareigūnas sustabdė automobilį patikrinimui, tačiau radijo ryšio priemone nepranešė apie patikrinimą atsakingam už pamainą pareigūnui. Pranešime teigiama, kad savo veiksmais  pareigūnas pažeidė Policijos patrulių veiklos instrukcijas, reikalavimus ir padarė tarnybinį nusižengimą.

Komiteto narių teigimu, labai dažnas atvejis, jog norint pranešti informaciją per radijo ryšio priemones dėl radijo ryšio kanalo trukdžių jos veikia prastai, garso kokybė nepatenkinama, todėl pasitaiko atvejų, jog informaciją perduoti reikia bandyti kelis kartus. Tačiau pasitikrinti ar informacija yra tikrai perduota atsakingam pareigūnui, galimybių nėra. Būtent dėl šios priežasties Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ atstovaus ir gins į bėdą patekusį policijos pareigūną.

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ informacija