LPS „Sandraugoje“ kvalifikuota teisinė pagalba suteikiama be išimčių

2019-08-31

Šią savaitę į Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ administraciją kreipėsi nemažai dirbančiųjų iš trečiųjų šalių, daugiausia iš Ukrainos ir Baltarusijos. Į mūsų šalį darbuotojai atvyksta ieškoti geresnio gyvenimo, didesnio darbo užmokesčio ir dažniausiai renkasi dirbti tolimųjų reisų vairuotojais.19f08927-293f-4829-89cc-391dc1e70890

Dirbantieji pasakojo, kad pavyzdžiui, Ukrainoje nėra tokių didelių nacionaliniu principu veikiančių profesinių sąjungų, kurioms mokamas ne tik nario mokestis, tačiau suteikiama ir kvalifikuota teisinė pagalba, konsultacijos bei profesinės sąjungos nario privilegijos. „Jaučiamės pažeidžiami ir teisiškai neapsaugoti nuo nesąžiningų darbdavių. Raginame visu kolegas jungtis į profesinę sąjungą „Sandraugą“ bei taip užsitikrinti kvalifikuotą teisinį atstovavimą“, – teigė vienas iš darbuotojų.

Lietuvos profesinėje sąjungoje „Sandrauga“ dirba kvalifikuoti, etatiniai teisės specialistai, kurie gali susikalbėti keliomis užsienio kalbomis, todėl teisinės pagalbos klausimams Lietuvoje dirbantiems užsienio piliečiams yra visada atviras. Taip pat „Sandrauga“ pasižymi didžiausiu skirtumu – vienintelė Lietuvoje gali užtikrinti „nematomą“ narystę.

LPS „Sandrauga“ informacija