LPS „Sandrauga“ teisininkės pagalba pareigūnui nutrauktas tarnybinis patikrinimas

2019-09-02

Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ administracija džiaugiasi, jog pastaruoju metu padėjo ne vienam policijos pareigūnui nutraukiant tarnybinį patikrinimą. Vienas paskutiniųjų atveju Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Tauragės apskr. VPK) viršininko pavedimu atliktas tarnybinis patikrinimas dėl galimai padaryto tarnybinio nusižengimo.Stop-kadras-4-760x490

Gautame pranešime teigiama, jog savo veiksmais policijos pareigūnas galimai pažeidė Lietuvos Respublikos policijos įstatymo 6 straipsnio 1 dalies 18 punktą, 25 straipsnio 1 dalies 3 punktą, Lietuvos Respublikos generalinio komisaro 2010 m. birželio 30 d. įsakymu Nr. 5-V-553 (2016 m. balandžio 1 d. įsakymo Nr. 5-V-290 redakcija patvirtintos Policijos įstaigų operatyvaus valdymo padalinių darbo organizavimo instrukcijos 43.1, 43.2 ir 44.2 punktus, Reagavimo skyriaus vyriausiojo patrulio pareigybės aprašymo 6.4, 6.13 ir 6.19 punktus.

Pareigūnui, profesinei sąjungai „Sandrauga“ nariui, pranešimas buvo pateiktas tuo pagrindu, jog esą pristatytam į policijos komisariatą piliečiui tinkamai neatliko jo asmens bei turimų daiktų apžiūros ir iš piliečio nepaėmė su savimi turėti draudžiamų daiktų – žiebtuvėlio.

Teikdamas paaiškinimą, pareigūnas paminėjo, jog asmuo buvo sulaikytas ir, prieš sodinant į tarnybinį automobilį, patikrintas, ar su savimi neturi draudžiamų daiktų. Patikrinimo metu asmuo su savimi turėjo tik telefoną ir piniginę, neturėjo jokių draudžiamų daiktų.

„Svarbu, jog kiekvienas mūsų profesinei sąjungai „Sandrauga“ priklausantis pareigūnas žinotų, kaip teisingai ginti savo teises, išdėstant visas įvykio aplinkybes. Mūsų, kaip profesinės sąjungos tikslas yra ginti bei atstovauti savo narius, bei stiprinti pačių narių pasitikėjimą savo jėgomis. Tik palaikydami socialinį dialogą su policijos vadovybę galime siekti geriausių rezultatų valstybės tarnautojams. Šiai dienai socialinio dialogo vystymasis sekasi sunkiai, derybų kelyje pasitaiko įvairiausių trukdžių, tačiau mūsų profesinė sąjunga į ateitį žiūri tik pozityviai“, – sakė LPS „Sandrauga“ pirmininkas K. Juknis.

Informaciją paruošė LPS „Sandrauga“