Susitikimas su įkalinimo įstaigos darbuotojais: problemos ir vis ieškomi jų sprendimo būdai

2019-09-24

Tai, kad visai Lietuvos įkalinimo sistemai reikia esminių pokyčių, buvo aišku jau prieš dešimtmetį. Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ administracijos atstovai, kartu su jos pirmininku K. Jukniu rugsėjo 23 d. dalyvavo planuotame susitikime su savo profesinės sąjungos „Sandrauga“ nariais, kurie dirba vienoje iš įkalinimo įstaigų Lietuvoje.modernizuotas-marijampoles-pataisos-namu-korpusas_2017-07-13-59677e6a7bfd0

Susitikime Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ administracijos atstovai trumpai dar kartą priminė darbuotojų teisių bei pareigų reglamentavimą, bei pasekmes, jų nesilaikant, neribotas konsultavimosi galimybes iškilus klausimams su kvalifikuotais ir entuziastingais profesinės sąjungos „Sandrauga“ teisininkais.

Darbuotojai į paviršių iškėlė esmines jų vidinės „virtuvės“ problemas su kuriomis, deja, susiduriama kiekvieną dieną. Aptartos tokios pagrindinės problemoms, kaip:

  1. Viršvalandinis darbo laiko apmokėjimas;
  2. Darbuotojų sauga bei sveikata darbo vietose;
  3. Priemokos už pavojingas darbo sąlygas;
  4. Poilsio ir minimaliojo poilsio laiko reglamentavimas darbovietėje;
  5. Darbuotojų darbo krūvis ir kt.

Įpusėjus susitikimui, prie profesinės sąjungos „Sandrauga“ administracijos bei narių prisijungė ir pats įkalinimo įstaigos direktorius. Beveik pagrindinis viso susitikimo argumentas, jog šiai sistemai nėra skiriama pakankamai lėšų, todėl nuolatos jaučiamas pinigų trūkumas, visiems klausimams spręsti.

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ jau ne kartą oficialiu raštu yra kreipusis į Kalėjimų departamento vadovus. Taip pat susitikimo metu buvo apsvarstyti ir variantai, kaip galima būtų iš tiesų racionaliai išspręsti vis iš naujo kylančias įsisenėjusias problemas. Esant darbuotojų ir profesinės sąjungos „Sandrauga“ poreikiui, panašaus pobūdžio susitikimai bus planuojami ir dažniau.

Informaciją paruošė Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“