Ko siekia direktorius ?

Dar vasario mėnesį į mus pagalbos kreipėsi nemažas būrys Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro darbuotojų dėl naujai paskirto direktoriaus Tomo Sabaliausko ,,psichologinio terorizmo“ – ,,Sukurta darbuotojus bauginanti, menkinanti atmosfera“, ,,Ateini iš ryto į darbą, o iš kabineto (direktoriaus nurodymu) baldai išnešti, nors aš materialiai už juos atsakinga“, ,,Iš išorės lyg ir tvarkingas žmogus, 

bet elgiasi labai negražiai, bjauriai, negerbia kito žmogaus – padaro niekšybę, o paskui mandagiai, ramiu balseliu postringauja, kad viskas atliekama korektiškai ir teisiškai‘‘, ,,gyvenime iki šiol buvau padori ir nesikeikiau, virš 20 metų atidaviau šiai įstaigai ir per akimirką pasidariau amorali“. – Iš ryto aptarėme su direktoriumi, kad nutrauksime darbo sutartį šalių sutarimu, išmokės man sutartus pinigėlius, nes sveikata man brangesnė, o po pietų man įteikė raštą, kad esu atleista pagal mane žeminantį Darbo kodekso 58 straipsnį, neva aš pažeidžiau kitų žmonių garbę ir orumą!!!“ – tokius ir daugelį panašių vertinimų išgirdome apie centro vadovą.

Dėl esamos padėties LPS ,,Sandrauga“ jau pradėjo ruošti kelių darbuotojų, atleistų iš darbo procesinius dokumentus ir yra įsitikinusi, kad visi direktoriaus veiksmai bus pripažinti neteisėtais.

Neužilgo savo darbą turėtų atlikti ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos sudaryta komisija.

,,Neabejoju, kad jei ilgiau tęsis direktoriaus blogosios praktikos perėmimas ir propagavimas iš liūdnai pagarsėjusios ,,Karaliaus Mindaugo paslaugų ir verslo“ mokyklos greit gali įvykti balsavimas ir streiko paskelbimas“ – pabrėžė LPS ,,Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis. Taip dar nėra buvę, kad vienas žmogus griautų kitų žmonių gyvenimus ir jis liktų neįvertintas. Mokytojai yra vieningi ir tai, kad jie susivienijo į profesinę sąjungą reiškia, kad direktorius turi labai greitai daryti išvadas, o ne aiškinti, kad jo aplinkiniai nesupranta, o spauda rašanti apie jo elgesį yra neobjektyvi ir tendencinga.

Laura Geležinė