Bręsta konliktinė situacija Respublikinėje Kauno ligoninėje

Respublikinėje Kauno ligoninėje (toliau – Ligoninė) jau daugiau nei 15 metų veikia Lietuvos profesinė sąjunga ,,Sandrauga“( toliau LPS ,,Sandrauga“) LPS ,,Sandrauga“ labai nustebino, kad nesenai respublikinei Kauno ligoninei pradėjusi vadovauti vyriausioji gydytoja ( direktorė) Diana Žaliaduonytė nekontroliuoja situacijos. Tiesa, įstaigoje dirba virš 2000 tūkstančių darbuotojų, tačiau ir administracijos personalas -nemenkas.
LPS ,,Sandrauga) gavo duomenų, kad nuo 2020-04-01 Ligoninės psichiatrijos klinikos Marių sektoriaus antrasis skubios pagalbos priėmimo skyrius uždaromas, o darbuotojai (šiurkščiai pažeidžiant Darbo Kodekso reikalavimus) verčiami vykti į kitą darbo vietą iš Kauno rajono į Kauno miestą) Ligoninės psichiatrijos kliniką Aleksoto sektorių. Akivaizdu, kad ir esant paskelbtai ekstremaliai situacijai privaloma laikytis LR DK reikalavimų, atitikti bent jau imperatyvius įstatymo reikalavimus.
Taip pat pateikta duomenų, kad Ligoninės psichiatrijos klinikos Marių sektoriuje nuo š.m. balandžio 1 dienos uždaromas 6-asis mišrios patalogijos skyrius (lieka visiškai neaiški virš 30 darbuotojų teisinė padėtis). Akivaizdu, kad šiurkščiai pažeidinėjami LR Darbo Kodekso reikalavimai.
Siekiant teisėtai ir dalykiškai išspręsti susidariusią situaciją bei vadovaujantis LR Profesinių sąjungų įstatymo 15 ir 17 straipsnio pagrindais pareikalavome skubos tvarka pateikti išsamią informaciją šiais klausimais:

1. Dėl kokių priežasčių Respublikinės ligoninės darbuotojai raštu neinformuojami apie pakeistas būtinąsias darbo sutarties sąlygas ?
2. Kokia forma ir būdu neturintys įgaliojimų asmenys 2020-03-29, šiurkščiai pažeisdami Ligoninėje visiems darbuotojams galiojančią Kolektyvinę sutartį ( įspėjimas prieš 1 mėnesį)

3. nurodė psichiatrijos klinikos Marių sektoriaus darbuotojams nuo 2020-04-01vykti dirbti iš Kauno rajono Marių sektoriaus į Kauno miesto Aleksoto sektorių.
4. Prašome skubiai paaiškinti, kodėl Ligoninės psichiatrijos klinikos Marių sektoriuje uždaromas 6-asis mišrios patologijos skyrius ir kokia teisinė padėtis lieka virš 30 darbuotojų, kai ligoniai išskirstomi. Paaiškinkite, kodėl darbuotojai tinkamai neįspėti ir kodėl neatliktos kitos būtinosios procedūros ?
Informaciją prašome pateikti skubos tvarka šiame rašte nurodytais rekvizitais.
Taigi tikėkimės, kad padėtis keisis greitai.
Pakartotinai primename dirbantiesiems, kad dėl įvairių situacijų kreiptusi į ,,Sandrauga“, bet netylėtų. Pageidautina, kad parašytumėte el. paštu [email protected] , o jei neturite galimybės skambinkite telefonu 8(37)206597. Niekas neteisėtais veiksmais negali įgyvendinti savo planų naudojantis karantino laikotarpiu. Būkite sveiki.

Rūta Geležinė