Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ pirmininkas: ateityje tikimės glaudesnio bendradarbiavimo su Kauno policijos vadovais

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ jau kelis dešimtmečius sąžiningai ir atkakliai gina įvairiausių profesijų dirbančiųjų teises ir atstovauja savo narių interesams. „Sandraugos“ gretose yra nemažai teisėsaugos pareigūnų ne tik iš Kauno apskrities, bet ir visos Lietuvos. Profesinės sąjungos pirmininkas Kęstutis Juknis teigia, kad pareigūnų teisių gynimui yra skiriamas ypatingas dėmesys, nes vidaus tarnybos sistema yra nuasmeninta ir pasižymi savo sudėtinga specifika.

Jo teigimu, pastaruoju metu tenka vis dažniau atstovauti organizacijai priklausantiems pareigūnams, sprendžiant jų nesutarimus su darbdaviu. Ginčo objektai esti patys įvairiausi: dalis pareigūnų nesutinka su tarnybinės veiklos vertinimo išvadomis, kartais skundžiamasi dėl netinkamų darbo sąlygų, didelių krūvių, priemonių trūkumo ir pan. Į kiekvieną atvejį profesinė sąjunga nedelsiant reaguoja, suteikdama interesantui ir kompetentingą teisinę pagalbą, ir profesionalias, ilgamete konfliktų sprendimo patirtimi paremtas konsultacijas. „Sandraugos“ pirmininko nuomone, daugumą nesutarimų padėtų efektyviai išspręsti kolektyvinė sutartis.

„Mes visada pasisakome už socialinį dialogą ir pirmenybę teikiame taikiam konfliktų sureguliavimui. Tenka apgailestauti, kad kartas nuo karto esam priversti žengti kraštutiniu keliu ir spręsti nesutarimus teisminėse instancijose. Labai norėtume iš policijos vadovų sulaukti daugiau socialinio jautrumo ir dažnesnio bendradarbiavimo su profesine sąjunga. Esame visiškai atviri dialogui. Tikimės, kad situacija keisis ir ginčytinus klausimus dažniau spręsime draugiškų pokalbių metu. Tokie pokalbiai reikalingi visose institucijose. Pareigūnai juk ir patys puikiai supranta, kad prevencija yra efektyvesnė už pasekmių šalinimą“, – vylėsi Kęstutis Juknis.

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ neapsiriboja vien tik teisiniu atstovavimu, bet ir rūpinasi savo narių poilsiu, siekdama, kad jie atgautų fizines bei dvasines jėgas, pasisemtų teigiamų įspūdžių ir pasimėgautų maloniu tarpusavio bendravimu. Tai ypač aktualu teisėsaugos darbuotojams, kurie dažnai ne savo noru apleidžia asmeninį gyvenimą, aukodami visą laiką tarnybai. Negalima pamiršti, kad pareigūnas pirmiausia yra žmogus ir jo šeiminius įsipareigojimus bei asmeninius poreikius vadovybė privalo gerbti.

„Šiuo metu profesinė sąjunga kaip tik planuoja vasaros poilsį savo nariams – pareigūnams, todėl būtume dėkingi, jeigu jie aktyviai įsitrauktų į procesą ir pasidalintų savo idėjomis bei pageidavimais. Apibendrinę pasiūlymus, rasime ir pasiūlysime patį geriausią atostogų sprendimą“, – artėjančios vasaros planais dalijosi „Sandraugos“ vadovas.

Lietuvos profesinei sąjungai „Sandrauga“ priklausantys pareigūnai savo idėjas ir pasiūlymus dėl vasaros poilsinės/pažintinės išvykos gali siųsti el. paštu:  [email protected]