Planuojamos dviejų Kauno policijos komisariatų jungtuvės

20200701_160824

Nuotraukoje: LPS „Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis (antras iš kairės) ir teisininkas Lukas Čapas (pirmas iš dešinės) su laikinai atliekančiu Kauno AVPK viršininko pareigas Elanu Jablonsku (centre) ir policijos pareigūnėmis.

Pirmąją liepos mėnesio dieną profesinės sąjungos „Sandrauga“ atstovai Kęstutis Juknis, Lukas Čapas ir Stasys Buškevičius dalyvavo Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato organizuotame renginyje, kuriame buvo pristatytas dviejų komisariatų  (Centro PK ir Panemunės PK) sujungimo projektas.

Pristatymo metu laikinai viršininko pareigas einantis Elanas Jablonskas ir jo pavaduotojas Giedrius Klimavičius Panemunės PK salėje susirinkusius pareigūnus ir profsąjungų atstovus supažindino su vykdomos reorganizacijos tikslais, aptarė galimas rizikas ir laukiamus rezultatus. Pasak Giedriaus Klimavičiaus, projekto idėją pagimdė siekis suvienodinti tas pačias funkcijas atliekančių pareigūnų darbo krūvius, sumažinti valdymo kaštus, efektyviau organizuoti veiklą.

Diskutuojant apie naujojo junginio būsimą struktūrą, LPS „Sandrauga“ pirmininkui Kęstučiui Jukniui kilo klausimas, ar dėl numatomų pokyčių nenukentės pareigūnai, nepablogės jų darbo sąlygos.

„Proporcingas bei tolygus darbų paskirstymas leis padidinti policijos veiklos efektyvumą, o optimalus žmogiškųjų ir finansinių išteklių panaudojimas pagerins ir gyventojų aptarnavimo, ir pareigūnų darbo sąlygas“, – reorganizacijos privalumus išvardijo viršininko pavaduotojas ir čia pat nuramino, kad darbuotojų atleidimo ar atlyginimų mažinimo nebus. Atvirkščiai, daliai pareigūnų bus pasiūlytos aukštesnės pareigos.

Kai kurie susirinkimo dalyviai nerimavo dėl planuojamo Panemunės PK pastato remonto: pradėjus darbus, svarstoma pareigūnus laikinai perkelti dirbti į Centro PK patalpas, todėl policijos darbuotojai teiravosi, ar Kęstučio gatvėje esančiame komisariate pakaks visiems vietų, ar bus kur laikyti transporto priemones.

Išgirdęs pareigūnų nuogąstavimus, „Sandraugos“ pirmininkas Kęstutis Juknis pasiūlė Kauno policijos vadovybei svarstyti galimybę laikinai išsinuomoti modernias patalpas naujuose biurų pastatuose.

„Tokį kelią sėkmingai pasirinko Kauno rajono savivaldybė, kodėl gi policijai nepasinaudojus gerąja patirtimi?“, – klausė profesinės sąjungos vadovas. Jo manymu, tai tikrai būtų geresnė išeitis, nei grūstis ankštose ir nepatogiose patalpose.

Deja, tačiau projekto pranešėjai turėjo pripažinti, kad tokiam sumanymui paprasčiausiai nėra lėšų, todėl artimiausius dvejus metus senasis Centro policijos komisariatas turės priglausti didesnį skaičių Kauno pareigūnų.

Šiandieninis susitikimas buvo informavimo procedūra – vienas iš įstatymuose numatytų reorganizacijos etapų. Konsultacijos su darbuotojais truks iki liepos 10 d., todėl Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ artimiausiu metu susitiks su Centro ir Panemunės komisariatuose dirbančiais organizacijos nariais, aptars probleminius klausimus, išklausys nuomones ir, jas apibendrinusi, pateiks savo įžvalgas bei pasiūlymus Kauno AVPK vadovams.