Ar pagerės darbuotojų padėtis po dvejų Kauno policijos komisariatų jungtuvių?

policija-500x264

Šiuo metu vyksta spartus Kauno miesto Centro ir Panemunės policijos komisariatų reorganizacijos (sujungimo) procesas. Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ atstovai susitikimo su Kauno apskrities vyriausiojo komisariato vadovais metu pateikė savo siūlymus kaip užtikrinti, kad neblogėtų pareigūnų darbo sąlygos tiek vykdant reorganizaciją, tiek po jos.

Tenka apgailestauti, tačiau su profesine sąjunga „Sandrauga“ Kauno policijos vadovybė pradėjo konsultuotis tik jau įsibėgėjus reorganizacijai, į pirminius pasitarimus Policijos departamentas nemažai daliai pareigūnų atstovaujančios organizacijos atstovų nekvietė.

Diskusijų stoka neleido reorganizacijos iniciatoriams  visapusiškai išanalizuoti projekto aplinkybių ir išnaudoti visų galimybių apsaugoti darbuotojų interesus.

Kaip didžiausią numatomą problemą profesinės sąjungos „Sandrauga“  nariai įvardija planus bent dvejiems metams  perkelti Panemunės PK darbuotojus į ganėtinai ankštas Centro policijos komisariato patalpas. Jau dabar šių patalpų padėtis yra apgailėtina, todėl padvigubinus dirbančiųjų skaičių, tarnyba tokiomis sąlygomis labiau primins spalvotą Stambulo turgų nei darbą statutinėje įstaigoje.

Policijos departamento užmojai stumia pareigūnus į nežinią, jaunos šeimos nežino kaip spręsti šeiminius įsipareigojimus: vaikų vežiojimą į darželius, mokyklas ir pan. Taip yra todėl, kad reorganizacijos iniciatoriai neskyrė pakankamai dėmesio darbuotojų transporto parkavimo problemai spręsti. Tiesa, po to kai į šią problemą atkreipė dėmesį „Sandraugos“ nariai, reorganizacijos vykdytojai pradėjo derybas su komercinių objektų savininkais dėl parkavimo vietų nuomos.  Iš pateikto projekto taip pat nėra aišku, ar dėl patalpų stygiaus nesusidarys situacija, kaip pareigūnai neturės net kur elementariai pavalgyti ar pailsėti pertraukų metu.

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ siūlo Policijos departamentui kuo greičiau peržiūrėti nuomojamas biurų patalpas Kaune ir imtis skubių sprendimų, kurie užkirstų kelią akivaizdžiam darbo sąlygų blogėjimui.

LPS „Sandrauga“ mano, kad Vidaus reikalų ministrė turėtų atidžiau pasidomėti, kokius sprendimus priima jos kuruojamas Policijos departamentas. Norime priminti, kad teisėsaugos sistemą sudaro ne skaičiai, statistika, planai ir dokumentai, o gyvi žmonės, nuo kurių darbo priklauso visos visuomenės saugumas.