Giedrė Ciukšienė: stiprios profesinės sąjungos dėka darbuotojai jaučiasi saugesni

ciuksiene

Prieš pusę metų įsikūręs Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ padalinys Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre (Centre) nuolat pasipildo naujais nariais. Metų pradžioje pareigas užėmus naujam mokymo įstaigos vadovui, pajutę nerimą ir nežinomybę dėl ateities  nemaža dalis darbuotojų susibūrė į profesinę sąjungą. Pasikeitus Centro direktoriui, pasikeitė ir vadovavimo stilius, pakito per ilgus metus nusistovėjusios bendravimo su kolektyvu tradicijos, iš pat pradžių atsirado tam tikrų nesklandumų dėl vidinės komunikacijos – šios priežastys tapo stipria paskata darbuotojams įsilieti į „Sandraugos“ gretas.

Centro vadovui ne su visais pavaldiniais pavyko rasti bendrą kalbą, todėl kai kurie iš jų kreipėsi pagalbos į profesinę sąjungą, prašydami ginti jų teisėtus interesus. Ilgametę patirtį turintis „Sandraugos“ kolektyvas sugebėjo padėti savo nariams, rado tikrai efektyvius nesutarimų sprendimo būdus.

Matydami sėkmingai veikiančią ir profesionaliai darbuotojų interesus ginančią profesinę sąjungą, į „Sandraugos“ narius užsirašo vis daugiau Centro darbuotojų: pedagogų, specialistų ir kitų. Ir tai dar ne pabaiga: rudenį laukiamas dar spartesnis narių skaičiaus augimas, nes prasidėję nauji mokslo metai atneš ir naujus rūpesčius.

„Nariai pripažįsta, kad profesinė sąjunga pateisino jų lūkesčius: visi darbuotojai, kurie kreipėsi į „Sandraugą“, sulaukė kvalifikuotos ir efektyvios pagalbos. Nors Centre padalinys veikia dar neilgai, tačiau žmonės jau pasitiki mumis, todėl ir sulaukiam daug besidominčių galimybe prisijungti prie profsąjunginės veiklos. Turiu užsibrėžusi tikslą pasiekti, kad nariams atstovaujanti profesinė sąjunga taptų veiksmingu įrankiu, sprendžiant darbuotojų darbo, teisinius ir socialinius klausimus. Laimingi darbuotojai – motyvuoti darbuotojai, todėl stipri profsąjunga yra reikalinga tiek patiems darbuotojams, tiek darbdaviui“, – savo vizija pasidalino LPS „Sandrauga“ Centro padalinio pirmininkė Giedrė Ciukšienė.