Gyvosios grandinės dalyvių širdys plakė laisvės ritmu

20200823_172501

Rugpjūčio 23 d., sekmadienį, Baltijos kelio 31 metinių dieną, Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ nariai kartu su tūkstančiais žmonių iš visos Lietuvos stovėjo gyvoje grandinėje „Laisvės kelias“, palaikydami baltarusių tautos kovą prieš autoritarą Aleksandrą Lukašenką.

„Visus „Laisvės kelio“ dalyvius vienijo bendrystės ir solidarumo su laisvės trokštančiais kaimynais jausmas. Net sunku žodžiais apibūdinti, kaip didžiavausi lietuviais, kurie taip entuziastingai atsiliepė į renginio organizatorių šaukimą Baltarusijos žmonėms palaikyti“, – pakilių emocijų po renginio neslėpė profesinės sąjungos „Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis.

Paramą Aleksandro Lukašenkos režimo priešininkams išsakė ir „Sandraugos“ atstovė Rūta Andriuškevičienė: „Kol permainų trokštantys baltarusiai rengia įspūdingas protesto akcijas savo šalyje, mes, Lietuvos piliečiai, visam pasauliui sakome, kad suprantame laisvės vertę ir esame pasiryžę visomis išgalėmis padėti diktatoriaus ujamiems žmonėms“.

Virš „Laisvės kelio“ dalyvių galvų skraidė parasparniai, keliu riedėjo tautiniais Lietuvos ir Baltarusijos simboliais pasidabinę dviratininkai bei motociklininkai, o susirinkę žmonės giedojo Lietuvos himną, skandavo palaikymo šūkį „Žyve, Belarus“.

„Mūsų tautos – istorijos bendrakeleivės, todėl norime pasiųsti aiškią žinią baltarusiams – jūs esate ne vieni!”, – sakė renginyje dalyvavęs profesinės sąjungos teisininkas Lukas Čapas.

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ nori padėkoti visiems savo nariams, kurie sekmadienio vakarą su šeimų nariais gausiai susirinko ir jungėsi į laisvų žmonių grandinę, palaikydami baltarusių laisvės siekį.

Simbolinės Baltarusijos ir „Laisvės kelio“ palaikymo akcijos šį sekmadienį buvo surengtos  maždaug 30-yje valstybių.

20200824_160751