Po sėkmingai suorganizuotų atostogų Palangoje – planai ateičiai

palanga

Atvėsę orai, iš apniukusio dangaus krintantys šalto lietaus lašai bei vėjyje šokantys pageltę medžių lapai mums primena, kad matome paskutines šios vasaros dienas. Nenumaldomai artėjant naujam darbų bei mokslų sezonui, prisiminkime, kokia buvo šiųmetė vasara profesinės sąjungos „Sandrauga“ nariams.

Dar ankstyvą pavasarį profesinės sąjungos administracija pradėjo rūpintis organizacijos narių vasaros poilsio planavimu ir organizavimu. Po ilgų paieškų, aplankius Šventosios, Palangos, Latvijos pajūrio poilsiavietes ir atsižvelgus į nemažos dalies „sandraugiečių“ nuomonę, buvo nutarta išnuomoti keletą kambarių pačiame vasaros sostinės – Palangos centre esančiame viešbutyje. Nors tuo metu, kai vyko poilsio vietos paieškos, šalį kaustė karantinas ir kankino nežinia dėl ateities, tačiau žmonės vis tiek pasvajodavo apie karštą pajūrio saulę, vėsias Baltijos bangas, siautulingąjį Lietuvos „brodvėjų“ – J. Basanavičiaus gatvę, romantiškus pasivaikščiojimus Meilės alėjos takais ar kvapą gniaužiančių saulėlydžių stebėjimą nuo jūros tilto.

Sulaukę karantino apribojimų sušvelnėjimo ir saulėtų vasaros dienų, profesinės sąjungos „Sandrauga“ suskubo pasinaudoti galimybe smagiai ir turiningai praleisti atostogas gintariniame pajūryje. Nuo liepos pradžios ir rugpjūčio vidurio su šeimomis bei artimaisiais Lietuvos kurortų karalienę Palangą aplankė kelios dešimtys profsąjungiečių.

Paprašyti papasakoti įspūdžius, visi kaip vienas patvirtino, kad poilsis tikrai nenuvylė.

„Patyriau visą spektrą gerų emocijų ir nuostabių potyrių. Oras, kaip pagal užsakymą, labai nusisekė: visą atostogų laiką švietė kaitri saulė, dangus buvo giedras, jūra šilta. Vakarais vaikštinėdavome pajūriu, vėliau vakarieniaudavome viešbučio kieme esančioje pavėsinėje“, – vasaros prisiminimais dalinosi vidaus reikalų sistemoje dirbantis pareigūnas Virginijus.

Kasmet Lietuvos pajūrį aplankanti mokytoja Regina taip pat nepagailėjo gerų žodžių „Sandraugos“ iniciatyvai.

„Šiemet karantinas viską sujaukė: nežinodami, kiek tęsis ribojimai, atšaukėm užsakytą kelionę, todėl vasaros pradžią pasitikom neturėdami aiškaus atostogų plano. Ir tada netikėtai gavome viliojantį profesinės sąjungos pasiūlymą – apsilankyti Palangoje. Nedvejojom nė akimirkos: iškart su dukra apsisprendėm, beliko tik išsirinkti datą“, – pasakojo Regina.

Profesinės sąjungos „Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis ir administratorius Stasys Buškevičius džiaugėsi pavykusiu sumanymu: „Visi poilsį Palangoje išmėginę nariai liko patenkinti, susilaukėme ne vienos padėkos. Tai skatina mus dar daugiau dėmesio skirti profsąjungiečių poilsiui, jėgų ir sveikatos atstatymui bei galimybei nors kartą metuose pabūti su šeimos nariais“.

Pirmininkas pažadėjo, kad profesinė sąjunga ir toliau rūpinsis poilsio nariams organizavimu.