„Grybautojai ateina, grybai slėpkitės, kur kas galit!“

img_1311_1_0Ankstų šeštadienio rytą į Marcinkonių miestelį iš įvairių Lietuvos kampelių sugužėjo ne bet kas, o Profesinės sąjungos „Sandrauga“ nariai. Pirmininkas Kęstutis Juknis padėkojo visiems, o labiausiai nariams veteranams, kurie jau 18 metų atvyksta, sugeba išlikti kolektyviškais, komandos nariais kas benutiktų. Miško ir jo gėrybių mylėtojai pasigriebę pintines, nuskuodė į mišką.

Tuo tarpu miške vos tik prašvitus grybai šoko iš samanų pasižiūrėti saulutės.

– Ei, grybai, baravykai! – sušuko Baravykas-Pulkaunykas. – Grybautojai ateina, slėpkitės, kur kas galit.

Tuojau baravykai pasislėpė, kur kuris sugebėjo. Vieni apsiklojo samanomis, kiti palindo po lapais.

– Ei, aš radau ūmėdėlę! – pasakė kažkas. – Žiūrėkit, kokia graži.

– O aš lepšę. Mano dar gražesnė.

– Ne, ne. Gražiausias – raudonviršis, – tvirtino kitas. – Pažiūrėkit, jei netikit.

– Ką jie čia šneka? – supyko Baravykas-Pulkaunykas. – Nėra gražesnių grybų už baravykus.

Ir išlindo baravykai iš po samanų, norėdami pasirodyti, kokie jie gražūs.

Kiek daug dailių baravykų! – nudžiugo visi. – Rinkime juos!

Daugiausia grybų surinko ir 1-ąją vietą laimėjo pedagogas Remigijus Pečiulis. 2-ąją vietą laimėjo moksleivė Meda, 3-ąją vietą ilgametė narė Regina iš Jonučių gimnazijos. Visus grybautojus pasveikino ilgametis narys, kandidatas į LR Seimą Gintas Jasiulionis.

Po grybavimo degė laužas,  grybautojai vaišiosi ne tik skrudintomis dešrelėmis, nuoširdžiu bendravimu, bet ir vasariška diena.

Kai vakare visi grybautojai grįžo namo, jų pintinės buvo prikrautos gausybe grybų. Visi džiaugėsi puikiai praleista popiete gamtoje, nuo jų veidų nedingo šypsena, o juokas dar ilgai skambėjo keliaujant namo, prisiminus akimirkas praleistas grybaujant tokioje linksmoje kompanijoje.

O miške likęs Baravykas-Pulkaunykas mojo grybautojams ranka, kad jie ir kitais metais visi susirinktų  grybauti ir taip pat smagiai praleistų laiką.

Žmonės patys kuria savo kasdienybę ir sveikatą. Linkime visiems džiaugtis tokiomis akimirkomis praleistomis nuostabiu oru džiuginančia „bobų vasara“ ir dalintis džiaugsmais su kitais žmonėmis! Juk džiaugsmas slypi paprastume, nepamirškite to.

Linksmasis Debesėlis