Protestai dėl naujų ribojimų vyksta ne tik Lietuvoje

Tiek spaudoje, tiek socialiniuose tinkluose, galima pastebėti vis daugiau raginimų sukilti prieš valdžią, jos ribojimus COVID klausimais. Nuomonių dėl dalyvavimo protestuose ir jų organizavimo yra įvairių: vieni palaiko pasipriešinimą ir skleidžia žinią dėl sukeltos diskriminacijos įvedant naujus ribojimus, kiti – neigiamai atsiliepia apie tokius pasipriešinimo veiksmus ir bando pakeisti protestuotojų nuomones.

Vienaip ar kitaip, tokie protestai vyksta ne tik Lietuvoje. Pagal naujienų portalo „Independent“ informaciją, pastaruoju metu Vokietijos sostinėje Berlyne vis aktyviau organizuojami protestai ir demonstracijos su žinute, kurioje neigiamai atsiliepiama apie planuojamus ir jau įgyvendinamus ribojimus dėl koronaviruso.

Pavyzdžiui, remiantis Deutschland.de informacija, rudenio sezonui artėjant ketinama vėl riboti kontaktų skaičių visuomenėje, svarstomi naujos apribojimų galimybės asmenims, kurie nėra vakcinuoti ar išreiškiantys nenorą skiepytis, kadangi infekcijų skaičius vėl pradeda augti, kaip jau tapo įprasta rudens laikotarpiui.

protestPanašūs protestai Vokietijoje jau vyko ir rugpjūčio mėnesį, kuris baigėsi susirėmimais su policijos pareigūnais, o šimtai žmonių buvo sulaikyti.

Taigi, protestai, kurie yra paremti diskriminacija prieš nevakcinuotus žmones, vyksta ne tik Lietuvoje, bet ir kitose užsienio šalyse. Žmonės pavargo nuo ribojimų, kurie jiems atrodo neveiksmingi ir bereikšmiai, ypač kai pradedama kalbėti apie naujus suvaržymus ar net rizikas prarasti darbo vietą dėl diskriminuojamų asmenų, kurie bijo priimti sprendimą skiepytis ir praranda pasitikėjimą valdžia, jos veiksmais.

Verta paminėti, kad LPS „Sandrauga“ (www.sandrauga.lt) visada pasiruošusi ginti darbuotojų teises, jeigu jie jaučiasi diskriminuojami, spaudžiami dėl priverstinių skiepų, ar dėl kitų mobingo bei diskriminacijos apraiškų.

Giedrius Katkauskas