Pasirašyta 2022-2024 m. LNSS šakos kolektyvinė sutartis

Šiandien LR sveikatos apsaugos ministerijoje pasirašyta nauja, nuo 2022 iki 2024 metų galiosianti, LNSS šakos kolektyvinė sutartis. Ją pasirašė net 9 profesinės sąjungos, tarp jų – Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“.

Naujoji sveikatos šakos kolektyvinė sutartis apima gydytojus, slaugytojus, farmacininkus ir kitus sveikatos priežiūros sektoriaus darbuotojus. Nuo 2022 m. sveikatos srityje dirbantys žmonės galės dirbti geresnėmis sąlygomis.

LR sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys prieš pasirašymą padėkojo profesinėms sąjungoms už įvykdytą susitarimą tokioje sistemoje, kaip sveikatos. „Kai kalbame apie tokią (sveikatos) sistemą, natūralu, kad visuomenė juda susitarimo keliu“. Taip pat ministras palinkėjo, kad sutartis, pasirašyta tokiu sunkiu laikotarpiu, įvestų tvarumo.

Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis  tikisi, kad pasirašyta  sutartis sustiprins bendradarbiavimą su valstybės institucijomis. „Pagaliau, kartu su socialiniais partneriais, pasirašėme sveikatos šakos kolektyvinę sutartį. Nors ir buvo nesutarimų, ginčų ir pykčių, vis tiek pasiekėme savo bendrą tikslą: gerinti ir tobulinti socialines garantijas, darbo sąlygas sveikatos srityje dirbantiems asmenims“.

1636978390403LPS „Sandrauga“ vardu, dėkojame socialiniams partneriams už bendradarbiavimą ir profesionalumą siekiant  bendrų tikslų. Tikimės tolimesnio darbo kartu kuriant ir tobulinant geresnes darbo sąlygas bei skatinant socialinį dialogą

1636978354350