Kuo yra svarbios kolektyvinės sutartys?

Nelygybė, nesaugus darbas, dirbančiųjų skurdas ir ekonominis nestabilumas. Tokių požymių dažnas darbuotojas baiminasi ir kiekvieną dieną suka galvas, ką dėl to gali padaryti. Pats darbuotojas retu atveju galėtų išsireikalauti sau geresnių ir sąžiningesnių darbo sąlygų, tačiau tuo Europoje ir Lietuvoje turi rūpintis profesinės sąjungos. Deja, susidomėjimas profesinėmis sąjungomis yra vis dar mažas, nes darbuotojai nežino, todėl neįžvelgia jam galimos naudos, garantijų ir teisių gynimo. Tuo tarpu profesinės sąjungos gali padėti sudaryti įmonės lygmens kolektyvinę sutartį, aptarti naudą darbuotojams ir darbdaviams.


„Jos nariai, dėl šios sutarties, gauna 15 proc. didesnį atlyginimą“


Organizacijose ar įstaigose, kuriose yra sudarytos kolektyvinės sutartys, darbuotojai visada  yra saugesni, nes sustiprinamos socialinės garantijos, užtikrinamas darbo teisių gynimas, subalansuojamas darbo ir poilsio laikas, yra galimybė gauti didesnį atlyginimą. Nors kolektyvinės sutarties nuostatos dažniausiai taikomos ir kitiems darbuotojams, profesinių sąjungų nariai, dirbantys toje įmonėje ar įstaigoje, gali gauti papildomų socialinių garantijų. Pavyzdžiui, papildomų kasmetinių atostogų dienų ir dienų, skirtų sveikatai gerinti, ženkliai didesnį darbo užmokestį ir pašalpas, kurios skiriamos sunkesniais gyvenimo atvejais ir etapais.

Vieną iš gerųjų kolektyvinių sutarčių pavyzdžių galima rasti Čekijoje KJuknisįsikūrusioje Metalo pramonės darbuotojų profesinėje sąjungoje (OS KOVO). Jos nariai, dėl šios sutarties, gauna 15 proc. didesnį atlyginimą, nei įprasti šiame sektoriuje dirbantys žmonės. Dėka kolektyvinių sutarčių, gali būti mažinamas nelygybės klausimus dėl darbo užmokesčio. Remiantis 2018 m. duomenimis, įmonėse, kuriose yra sudaryta kolektyvinė sutartis, vyrų ir moterų darbo užmokesčio skirtumas yra 3 proc. mažesnis, o darbo laikas per metus – net 55 valandomis trumpesnis.


Kęstutis Juknis: „Jie gali dirbti geresnėmis ir daug socialiai saugesnėmis sąlygomis“


Tiesa, Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis neslepia susirūpinimo dėl kolektyvinių sutarčių neefektyvaus išnaudojimo. „Labai gaila tų žmonių, kurie nežino, abejoja ar tiesiog pamiršta, kad jie gali dirbti geresnėmis ir daug socialiai saugesnėmis sąlygomis. Jie, įstoję į profesines sąjungas, gauna galimybę ginti savo teises su profesionalių teisininkų pagalba ir turėti saugesnes, geriau apmokamas darbo sąlygas“. Profesinės sąjungos pirmininkas priduria, kad darbuotojai, esantys įmonėse, kuriose yra sudarytos kolektyvinės sutartys, gauna papildomas socialines garantijas, pavyzdžiui, papildomas atostogas, daugiau laiko poilsiui ir net didesnį atlyginimą.

Nors profesinių sąjungų narių gretos Lietuvoje auga, vis dėlto, žmonių, nežinančių, kad jie gali pagerinti savo darbo sąlygas yra daug daugiau. Tam daro įtaką abejingumas, nepasitikėjimas, užsilikęs sovietinis stereotipas, baimė dėl darbdavių ar tiesiog tingėjimas keisti ir gerinti savo darbo gyvenimą. Nors profesinės sąjungos nuolat matomos viešoje erdvėje bei socialiniuose tinkluose, reikia pagalbos ir iš pačių profsąjungų narių, kad suprastų, kad darbo sąlygos, užmokestis ir socialinės garantijos labai priklauso ir nuo jų pozicijos.

Giedrius Katkauskas