Su Motinos diena

 

Motinos ir motinystės šventes švęsdavo senovės graikai ir romėnai, kurie rengdavo šventes motinų  deivių Rėjos ir Kibelės garbei. Nors senovės baltų kultūroje Motinos diena nebuvo švenčiama,  buvo pabrėžtas moters – deivės – vaidmuo, egzistavo deivės kultas Žemyna, Laima, Milda, Gabija, Medeina  tai senovės baltų deivės. Jų vardai – iš ikikrikščioniškų laikų. Iš to galima spręsti, kad motinos, moters vaidmuo senojoje baltų kultūroje buvo labai didelis.  Tačiau ryškiausias šiuolaikinis Motinos dienos precedentas yra ankstyvoji krikščionių šventė, žinoma kaip „Motinos sekmadienis“.

Gyvenime yra vienas ryšys, kuris be pastangų viršija visus kitus žinomus santykius šioje Žemėje. Tie nepaprasti santykiai yra ne kas kita, kaip mamos santykiai, kurie yra neįkainojami dėl nesuskaičiuojamos jos meilės, atsidavimo šeimai.

Motinos diena yra proga, kuri švenčiama įvairiose pasaulio vietose, siekiant išreikšti pagarbą, garbę ir meilę motinoms. Ši diena – tai renginys, skirtas pagerbti mamų indėlį, pripažinti motiniškų ryšių pastangas ir motinos vaidmenį mūsų visuomenėje. Motinos diena švenčiama daugiau nei 46 pasaulio šalyse. Nors įvairios šalys šią progą švenčia skirtingomis datomis, dažniausiai švenčiami kovo arba gegužės mėnesiais.

Tai diena, kuri priverčia žmones prisiminti mamų svarbą ir reikšmę jų gyvenime ir minima kaip diena, skirta ypatingai pagerbti mamas visame pasaulyje.

Nuoširdžiai sveikiname mamas, močiūtes ir būsimas mamsa su Motinos diena. Stiprios sveikatos ir neišsenkančios meilės Jūsų šeimose, Jūsų gyvenime.

 

 

LPS „Sandrauga“ kolektyvas