Liepos 6-ąją pasitinkant

lietuvos-svietimo-ir-mokslo-sakos-kolektyvines-sutarties-pasirasymas-5a0039fb16a9bMielieji,

Liepos 6-ąją Mes visi paminime Mūsų Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio Mindaugo karūnavimo dieną ir Tautiškos giesmės diena. Didžiuojamės Lietuvos didinga praeitimi. 1991 metais liepos 6-oji pirmą kartą buvo oficialiai švenčiama kaip Valstybės diena, skirta Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavo metinėms pažymėti. 2009 metų liepos 6-ąją, viso pasaulio lietuviai  vienu metu sugiedojo tautišką giesmę Lietuvos valstybės himną „Tautišką giesmę“. Mes pademonstravome vienybę ne tik sau bet ir kitoms tautoms.

Tenka pripažinti kad išgyvename labai sudėtingą ne tik politinį bet ir socialinį laikotarpį. Socialinė atskirtis didėja agresyviai ir nevaldomai vis daugiau žmonių praranda viltį kad jie bus išgirsti. Šią dieną paminės ir dirbantieji, vos suduriantys galą su galu gaunantys minimalias pajamas, ir tie kurių mėnesinės pajamos siekia keliolika tūkstančių į mėnesį. Ši padėtis nenormali, vedanti žmones į destrukciją.

Sveikiname visus profesinės sąjungos „Sandrauga“ narius, ir visus Lietuvos žmones su valstybingumo diena. Linkime Jums stiprios sveikatos, ir sąmoningumo nes Jūsų rankose, Jūsų sprendimuose yra visa Lietuvos ateitis. Su valstybės diena.

Nuoširdžiai Jūsų LPS „Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis