Sveikinimai Kęstučiui Sadauskui teisėtai iškovojus VPS Prevencijos poskyrio viršininko pareigas

 2013-04-29

2013 metų balandžio 29 dieną Kauno apygardos administracinis teismas paskelbė sprendimą administracinėje byloje, iškeltoje pagal  Kęstučio Sadausko prašymą.  Šioje byloje savo narį atstovavo Lietuvos profesinės sąjungos ,,Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis ir teisininkas Deividas Beržinskas.

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ savo puslapyje Plačiau

Laisvės alėja – tornadų alėja?

 2013-04-23

 Pasaulio geografija byloja, kad egzistuoja kelių rūšių vėjai. Vieni pasižymi tyla, kiti išjudina medžius, dar kiti, laužo šakas. Na, o pats stipriausias rauna viską iš pagrindų ir pridaro didelių nuostolių.

 Jei žmonių minią, kurie Plačiau

„Sandrauga“ prieš Alytaus policijos viršininką


2013-04-15

Balandžio 8 dieną Kauno apygardos teismas baigė nagrinėti K. S. bylą dėl laimėtų pareigų panaikinimo. Dar praeitų metų lapkričio mėnesį Alytaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato( VPK) Lazdijų rajono policijos komisariato VPS Prevencijos poskyrio viršininko pareigas laimėjusiam K.S. teisę jas eiti tenka įrodinėti teisme.

Įnirtingo teismo posėdžio metu nuskambėjo net septynių Plačiau

Lenkijos profesinės sąjungos: nuo darbininkų atstovavimo iki pasipriešinimo judėjimo


2013-05-08

Lietuvos, Latvijos ir Estijos dirbantieji, lyginant su kitų Europos Sąjungos valstybių patirtimi, itin vangiai dalyvauja profesinių sąjungų ir nevyriausybinių organizacijų veikloje. Tai, kad Lietuvos darbuotojai nesijungia į profesines sąjungas veikiausiai įtakoja sovietmečio palikimas bei neišplėtota masinė gamyba. Tuo tarpu kaimyninėje Lenkijoje situacija kitokia. Profesinės sąjungos užima ypatingą vietą Plačiau

Byla dėl neteisėto pareigūnės atleidimo grąžinta nagrinėti iš naujo

2013-04-05

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ įtikino Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą, kad Vilniaus apygardos administracinis teismas, nagrinėdamas pareigūnės Rasos Trumpelienės atleidimo iš tarnybos teisėtumą, pažeidė ABTĮ nuostatas, nes nagrinėdamas bylą  nenustatė ir neištyrė visų bylai reikšmingų aplinkybių, todėl prieštaravimų ir kvalifikavimo neaiškumams pašalinti byloje turi būti renkami  nauji įrodymai (ABTĮ 141 str. 1 d.2 p.) ir  grąžino bylą pirmos instancijos teismui nagrinėti iš naujo.

Džiaugiamės šiuo posūkiu ir tikimės kvalifikuoto ir nuodugnaus bylos tyrimo apie kurio rezultatus informuosime papildomai.

Žavinta Stroputė