Kodėl neverta „nurašyti“ vyresnių darbuotojų?

2014-11-30

Visuomenėje paplitęs įsitikinimas, kad darbuotojai, kuriems per 50-imt,  jau atgyveno savo. Diskriminacija dėl amžiaus – labiausiai paplitusi diskriminacijos rūšis Lietuvoje, neaplenkianti ir darbo rinkos. Tuo tarpu britų dienraščio The Guardian kalbinti specialistai pastebi, kad vyresni darbuotojai turi daug privalumų, padarančių darbuotojus „50+“ ypatingai vertingais įmonės ar įstaigos kolektyvo nariais.  Ir ne,  į šį sąrašą nėra įtrauktas sugebėjimas prižiūrėti anūkus. Plačiau

Šventinė karštligė artėja

2014-11-28

Pagaliau penktadienis!!! O šiandien baigiasi ne tik darbo savaitė, bet ir mėnesis. O tai reiškia, kad su prasidedančiu gruodžiu, prasideda ir didieji pasiruošimai šventėms, neaplenkiantys ir darbų. Šią nuotaiką puikiai atspindėjo dienraščio The Guardian rubrikos Clare in the community (liet. Klerė bendruomenėje) karikatūra.

Harry Venning pav.
Vertimas:
A: Aš nebegaliu to pakelti! Spaudimas! Stresas! Reikalavimai! Ta didžiulė, didžiulė atsakomybė!!
B: Grįžk prie savo darbo su savo klientais, Megan. Aš paprašysiu kieno nors kito, kad suplanuotų kas su kuo sėdės per biuro kalėdinius pietus.
A: Tikrai?

Gruodžio 3 dieną – mitingas prie Vyriausybės

2014-11-26

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“, kartu su švietimo darbuotojų profesinių sąjungų jungtine atstovybe š.m. gruodžio 3 dieną, 12 val. Vilniuje, prie LR Vyriausybės organizuoja mitingą. Kviečiame jus sudalyvauti ir išreikšti savo pilietinę poziciją.

Plačiau

Mokytojai nusprendė: „dabar gaudykite mus!“

2014-11-25

Jau rašėme apie prieš dvi savaites įvykusį keistą nutikimą, kuomet į planuotą susitikimą iš visos šalies suvažiavusiems mokytojams, teko patiems gaudyti ir ieškoti švietimo ir mokslo ministro D. Pavalkio. Po šio incidento mokytojai ir darželių auklėtojai padarė išvadas – dabar ministras galės vaikytis juos. Praėjusią savaitę mokyklose ir darželiuose atlikus balsavimus, šiandien švietimo įstaigų vadovams buvo įteikti pranešimai apie vyksiantį streiką.

Plačiau