Kartu su euru – ir noras gauti didesnį atlyginimą

2015-01-30

Lietuvos žiniasklaida skelbia, kad lietuviškąjį litą pakeitęs euras, kartu pakeitė ir mūsų tautiečių atlyginimų lūkesčius – keičiantieji ar ieškantieji darbo nustojo dairytis į minimalų atlyginimą siūlančius darbus ir prašo didesnio atlygio, negu už analogišką darbą gaudavo anksčiau.  

Plačiau

ŠMM apsisprendė, kaip gerins mokytojų padėtį

2015-01-29

Švietimo ir mokslo ministerija pagaliau apsisprendė, kokiais būdais gerins švietimo darbuotojų darbo sąlygas ir kaip kels ugdymo kokybę šalies mokyklose. Į pasiūlymų sąrašą patyliukais įtraukti ir keletas punktų, kurių dar rudenį reikalavo streikuojantys švietimo darbuotojai. Plačiau

Kauno policija atsiskaitė visuomenei. Ko ateityje tikėtis pareigūnams?

2015-01-28

Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ atstovai dalyvavo susitikime su Kauno apskrities policija, kur išklausė 2014 metų policijos veiklos Kauno apskrityje ataskaitą, bei domėjosi prioritetinėmis kryptimis ateinančiais metais.  Remiantis susitikime pateikta informacija, „Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis pakomentavo, kokių pokyčių ateityje gali tikėtis dirbantieji policijoje.

Plačiau

Palaikykime savo kandidatus apklausose!

2015-01-27

Artėjant savivaldos rinkimams, imtąsi aktyviai spėlioti kas taps naujaisiais merais, bei vertinti ir reitinguoti kandidatus elektroninėse platformose.  Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ palaiko Profesinių sąjungų centro iškeltus Kęstutį Juknį ir Igną Antanaitį. Labai prašome juos palaikyti, bei savo palaikymą išreikšti ir Jus. Tai padaryti galima čia: 

Plačiau

Artėjanti savaitė Europoje: Norvegija rengiasi politiniam streikui

Streiką organizuojančių profesinių sąjungų lyderiai

2015-01-25

Didžiosios Norvegijos profesinės sąjungos ruošiasi sausio 29 dieną planuojamam politiniam streikui, kuris turėtų paralyžiuoti susisiekimo sistemą  ir suvaržyti visos šalies įprastą gyvenimo ritmą. Tokiomis priemonėmis reiškiamas nepritarimas konservatorių vyriausybės vykdomoms darbo įstatymų reformoms, kuriomis siekiama liberalizuoti darbo santykius.

Plačiau