Pristatyti pasiūlymai, kaip gerinti mokytojų darbo sąlygas.

2015-02-28

Praėjusią savaitę LR Vyriausybei buvo pristatyti darbo grupės, rengusios pasiūlymus dėl švietimo padėties Lietuvoje,  veiklos rezultatai. Tokią informaciją išplatino Švietimo ir mokslo ministerija. Tačiau dalis profesinių sąjungų pastebi, kad džiaugtis teigiamais darbo grupės veiklos rezultatais – dar gerokai per anksti. Panašios pozicijos laikosi ir Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“.

Plačiau

Žvilgsnis į ateitį: kada mus pakeis robotai?

2015-02-22 

Kartais atrodo, kad fantastikos filmuose rodoma „ateitis“  jau priartėjo: mobilieji telefonai, jau senų seniausiai skirti toli gražu ne vien paskambinti ar parašyti žinutę, kompiuteriai, į kurių ekranus jau seniausiai persikėlė didelė dalis mūsų darbo, socialinio gyvenimo, pramogų… netgi piniginė, ar tokie buitiniai darbai kaip apsipirkinėjimas. Tad ar dar ilgai teks laukti, kol į duris pasibels robotai, atėję pakeisti mūsų darbo? Šia tema domėjosi britų dienraščio The Guardian apžvalgininkė Lynda Gratton.

Plačiau

Optimizmas baigėsi – atlyginimų lūkesčiai vėl krenta

2015-02-19

Kaip rašėme anksčiau, euro įvedimas paskatino dirbančiuosius tikėtis didesnio atlyginimo. Tačiau naujausia informacija rodo, kad darbdavių taktika „dabar nėra iš ko, dar palaukime“ pasiteisino – vasario mėnesį atlyginimų lūkesčiai vėl sumažėjo.  Tiesa, sumažėję atlyginimų lūkesčiai užfiksuoti tarp darbo ieškančiųjų, o ne tarp pastovius darbus jau turinčių darbuotojų.

Plačiau

Sveikinime su Vasario 16-ąja

2015-02-16

Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ vardu, sveikinu su Vasario 16-ąja, Lietuvos Valstybės atkūrimo diena. Valstybę kuria jos tauta ir piliečiai, tad šios šventės proga norėčiau palinkėti mums visiems – būkime pilietiški, aktyvūs, branginkime savo laisvę, negailėkime jėgų ir laiko savo Valstybės puoselėjimui  prasmingais darbais. 

Kęstutis Juknis
LPS „Sandrauga“ pirmininkas