Medicinos darbuotojų diena

2015-04-27

LPS „Sandrauga“ sveikina savo narius, dirbančius poliklinikose, ligoninėse, greitojoje pagalboje, slaugos, neįgaliųjų priežiūros namuose … ir visose medicinos srityse, su profesine – medicinos darbuotojų – švente. Apie Jūsų profesijos kilnumą galima kalbėti be galo, be krašto, tad susilaikant nuo ilgų ditirambų, sakome paprastai:  AČIŪ, kad mumis rūpinatės!

Nori nemokamos kavos? Būk malonus su pardavėja!

2015-04-25

Praėjusią savaitę Jungtinės Karalystės greito maisto kompanija „Pret A Manger“ paskelbė, kad maždaug 28 procentams savo klientų išdalina nemokamos kavos ar užkandžių. Panašios akcijos kavinėse, restoranuose ir kitose maitinimo įstaigose nėra jokia naujiena, tad vargu ar ši istorija būtų apskriejusi šalies žiniasklaidą jei ne vienas „bet“. Kam duoti nemokamų gėrybių nusprendžia paprasti darbuotojai (vadinamieji baristos), remdamiesi vien tuo, ar klientas jiems patinka, ar ne.

Plačiau

III-ieji mokymai kaip kovoti su diskriminacija

2015-04-23

Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ delegacija tobulina savo apie kovą su diskriminaciją trečiojoje – ir jau paskutinėje – mokymų ciklo dalyje. Diskriminacijos  atvejai yra itin sudėtingi, nes juos sunku tiksliai nustatyti, o dar sunkiau – įrodyti nenuginčijamais argumentais. Tačiau vis dažniau pastebint, kad darbdaviai imasi psichologinio spaudimo priemonių, siekdami atsikratyti nepatikusiu darbuotoju, diskriminacijos tema tampa labai aktuali, o kovoje su šiuo reiškiniu, stručio taktika įkišti galvą į smėlį ir apsimesti, kad problemos nėra – tikrai nepadės.

Plačiau

Išeitinėms išmokoms – specialus forndas?

2015-04-22

Kaip skelbia šalies žiniasklaida,  vakar vykusiame Trišalės tarybos posėdyje buvo susitarta atleistiems darbuotojams išeitines išmokas mokėti iš specialaus fondo, kurį kauptų visi darbdaviai. Tačiau LPS „Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis pastebi, kad tokiu būdu darbdavių pareigų atsiskaityti su dirbančiaisiais tiesiog būtų permesta valstybei, o dirbantiesiems gauti išeitines išmokas būtų sudėtingiau. Plačiau