Ugniagesiai vėl verčiami budėti po vieną?

2015-07-31

Reaguodami į iš narių gaunamus pranešimus apie vėl prastėjančią situaciją, Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ specialistai šiandien keliauja į Prienus, kur susitiks su ugniagesiais – gelbėtojais. Vienas aktualiausių numatomų susitikimo tikslų yra rasti atsakymą į kausimą – ar gaisrininkai ir vėl verčiami budėti po vieną?

Plačiau

Susitiko pasipriešinimo SosModeliui darbo grupė

2015-07-30

Šiandien Klaipėdoje susitiko darbo grupė, sudaryta iš skirtingų Lietuvos profesinių sąjungų pirmininkų ir atstovų. Grupės tikslas – koordinuoti veiksmus, kuriais visos šalies profsąjungos solidariai priešinsis socialinio modelio projektui, bei naujo darbo kodekso svarstymui Seime.

Plačiau

SosModelis sulaukia vis daugiau nepritarimo

2015-07-29

Jei atidžiai sekate mūsų šalies žiniasklaidą, tikriausiai jau pastebėjote, jog pastarosiomis savaitėmis vis dažniau yra linksniuojami „Socialinis modelis“ (mūsų pravardžiuojamas „SosModeliu“), bei jam priklausantis darbo kodekso projektas. Spaudoje buvo nušviesta daugiau dirbantiesiems labai nepalankių šio projekto detalių, o dėl projekto perspektyvų savo nuomones išsakė ne tik jį atvirai proteguojantis ir priimti skubantis Premjeras, bet ir Seimo Pirmininkė, bei Prezidentė.

Plačiau

AB „Lituanica“ sulaukė patikrinimo

2015-07-28

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“, kartu su Valstybinės darbo inspekcijos Kauno skyriaus specialistais surengė patikrinimą avalynės gamyba užsiimančioje AB „Lituanica“. Patikrinimas surengtas reaguojant į profesinę sąjungą šį mėnesį pasiekusią informaciją apie darbuotojams nemokamus atlyginimus.

Plačiau

Mokytojams už pavadavimą bus mokama papildomai

2015-07-27

Švietimo ir mokslo ministerija patvirtino įsakymo „Dėl švietimo įstaigų darbuotojų ir kitų įstaigų pedagoginių darbuotojų darbo apmokėjimo tvarko aprašo patvirtinimo“ pakeitimus, kuriais oficialiai įtvirtinamas papildomas darbo apmokėjimas mokytojams už pavadavimus.  

Plačiau