Panaikinta nuobauda automobilyje sėdejusiam patruliui

2015-10-30

Klaipėdos apygardos administracinis teismas panaikino Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato patruliui skirtą tarnybinę nuobaudą dėl sėdėjimo tarnybiniame automobilyje. Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ teisininkams pavyko įrodyti, kad pareigūnas tinkamai atliko savo pareigas, o sėdėjimas automobilyje – nėra nusižengimas.

Plačiau

Siūloma didinti mokesčius už dirbančius ne pilnu darbo krūviu

2015-10-29

Pastaruoju metu Seime užderėjo pasiūlymų keisti mokesčius dirbantiesiems. Po plačiai viešojoje erdvėje nugriaudėjusios reakcijos į progresinių mokesčių pasiūlymą, šiandien pasirodė informacija apie siūlymą darbdaviams didinti mokesčius už ne pilnu etatu dirbančius darbuotojus.

Plačiau

Socialinė įmonė įtariama neįgalių darbuotojų apgaudinėjimu

2015-10-28

LPS „Sandrauga“ atstovai dalyvavo susirinkime su socialinės įmonės darbuotojais sprendžiant susidariusią konfliktinę situaciją. Į profesinę sąjungą nariai kreipėsi prašydami padėti tarp darbuotojų kilusį smarkų susipriešinimą dėl gaunamo skirtingo atlygio už tą patį darbą. Tačiau „Sandrauga“ teisininkams pradėjus aiškinantis dirbančiųjų nesutarimų priežastis, paaiškėjo, kad socialinėje įmonėje galimai yra pažeidžiamos neįgalių darbuotojų teisės.

Plačiau