Profsąjungos atsiriboja nuo Premjero

2016-02-23

LR Premjeras viešai apkaltino šiuo metu streikuojančias švietimo profesines sąjungas, esą joms įtaką daro Rusija. Nors LPS „Sandrauga“ pozicija dėl streikų ir skiriasi nuo kitų švietimo profsąjungų, solidarizuodamiesi su kolegomis atsiribojame nuo Premjero.

Plačiau

Streikui pritaria kas trečias pedagogas

2016-02-22

Du trečdaliai pedagogų mano, kad su reikia tęsti derybas Švietimo ir mokslo ministerija dėl geresnių darbo sąlygų įtvirtinimo kolektyvine sutartimi. Tuo tarpu streiko idėjai pritaria maždaug trečdalis – atskleidė LPS „Sandrauga“ vykdyta pedagogų apklausa.

Plačiau

Ką verta žinoti apie darbo ginčų komisijas? [2 dalis]

2016-02-21

Darbo ginčų komisijos prie Valstybinės darbo inspekcijos buvo sukurtos prieš 3 metus. Nuo to laiko,  tarp darbuotojo ir darbdavio kylantys individualūs darbo ginčai yra sprendžiami būtent čia, tad nuo šių komisijų neatsiejamas yra ir profesinių sąjungų vaidmuo.

Plačiau

Nelegalus darbas 2015 metais drastiškai išaugo

2016-02-19

Valstybinė darbo inspekcija informuoja, jog šiemet buvo skirta iki 7 baudų vienam darbdaviui už nelegalų darbuotojų įdarbinimą. Nepaisant to, pastebima tendencija, jog tokių atvejų šalyje daugėja. Dažniausiai nelegaliai yra įdarbinami užsieniečiai.

Plačiau