Į viešumą lenda užslaptinti VĮ „Automagistralės“ poilsio namai Juodkrantėje

PoilsioNamaiVIAUTO2017-07-31

„Sandrauga“ gavo informacijos, kad VĮ „Automagistralei“ priklauso darbuotojų reikmėms pastatyti ir įrengti poilsio namai Juodkrantėje. Šiuo klausimu buvo parengta anketa profsąjungai priklausantiems kelininkams. Vos jai pasirodžius, VĮ „Automagistralė“ suskubo iš šešėlio ištraukti savo poilsio namus Juokrantėje – tiesa, apgyvendinimo sąlygos įvestos tokios, kad paprastas darbininkas tikrai neišsimokėtų, o poilsio namai ir toliau priiminėtų tik „aukštesnės klasės“ svečius.

Plačiau

Kviečiame jungtis kelininkus!

kelio darbai2017-07-27

„Sandraugą“ pasiekė žinios, kad ir kitose Lietuvos regioninėse kelių priežiūros įmonėse vyrauja tos pačios problemos kaip VĮ „Automagistralėje“. Iš jų aktualiausias yra neapmokėtų viršvalandžių klausimas. Savo teises ginti ir pinigus už viršvalandžius atgauti siekiančius kelininkus prašome susisiekti su profsąjunga „Sandrauga“ tel.: 8 37 206597 ir 8 655 85311.

Plačiau

Kiauliška VĮ „Automagistralės“ taupyklė suskaldyta – darbuotojai atgauna pinigus

Kiaulė2017-07-25

Nesumokėto darbo užmokesčio skaičiavimai VĮ „Automagistralės“ darbuotojams buvo slepiami iki pat tol, kol „Sandrauga“ pati pateikė savo apskaičiuotas sumas. Kelių direkcijos sudarytos komisijos darbo užmokesčio dydžiui apskaičiuoti rezultatai tapo kone Molotovo-Ribentropo paktui prilygstančia slapta informacija. Slepiami jie buvo net nuo Darbo inspekcijos. Apgautus darbuotojus ginančios profsąjungos „Sandrauga“ skaičiavimų rezultatas akivaizdus – pinigus atgaus absoliučiai visi ieškinius pateikę darbuotojai nuo kelininko iki budėjusio sargo.

Plačiau

Streikai Europoje: nuo „Fiat-Chrysler“ darbuotojų iki 4 tūkst. eurų uždirbančių šiukšlininkų

siukslininkai2017-07-20

Pastarosiomis savaitėmis Europoje vilnijo streikų bangos. Serbijoje sukilo „Fiat-Chrysler“ automobilių gamyklos darbuotojai, tuo tarpu Švedijoje ir Graikijoje nepasitenkinimą darbo sąlygomis reiškė komunalininkai, kuriems, rodos, negana ir mums įspudingai atrodančio kone 4000 eurų atlyginimo. Na, o sukilę Londono kino teatrų tarnautojai akivaizdžiai įrodė, jog darbas kine gyvenimo kaip kine neužtikrina.

Plačiau

„Šaraškino kontoroje“ dirbusiems statybininkams priteistas atlyginimas

saraskino kontora2017-07-18

„Sandrauga“ – dažni svečiai Darbo ginčų komisijos posėdžiuose. Šį kartą Kauno teritorinio skyriaus komisijai profsąjunga pateikė dviejų atstovaujamų savo narių statybininkų ieškinius. Byla išnagrinėta ieškovų naudai – kiekvienam „SST Group“ dirbusiam, bet atlyginimo du mėnesius negavusiam statybininkui, priteista po 430 eurų ir atlyginti delspinigiai.

Plačiau