LTDPS Forume sprendžiamos transportininkų problemos

Forumo_logo LTDPS2018-03-30
LPS „Sandraugos“ pirmininkas Kęstutis Juknis dalyvauja Lietuvos transporto darbuotojų profesinių sąjungų (LTDPS) forume Kaune. Kartu su kitomis svarbiausiomis transporto sektoriaus darbuotojų profesinėmis sąjungomis Forume dalyvaujančiam „Sandraugos“ pirmininkui Kęstučiui Jukniui susitikime talkina profsąjungos teisininkė Karolina Randakevičiūtė.

Plačiau

Susitikimas su VĮ „Kelių priežiūra“ darbininkais: išsakyti skauduliai ir ryžtas siekti permainų

Keliu prieziura2018-03-29

Savo gretose kelis šimtus VĮ „Kelių priežiūra“ vairuotojų-kelio darbininkų jungianti profesinė sąjunga „Sandrauga“ apsilankė susitikime su įvairių meistrijų dirbančiaisiais. Po susitikimo „Sandraugos“ pirmininkui Kęstučiui Jukniui teliko konstatuoti, kad darbininkų problemos šioje iš regioninių kelių priežiūros įmonių ir VĮ „Automagistralė“ neseniai reorganizuotoje įmonėje tęsiasi ir toliau. Plačiau

Naujasis Darbo kodeksas augina prašymų darbo ginčų komisijoms skaičių

teismas2018-03-27

Nuo praėjusių metų vidurio įsigaliojęs naujojo Darbo kodekso „liberalumas“ užvertė prašymais visoje šalyje veikiančias darbo ginčų komisijas. Kad būtų patenkintos augančios bylų apimtys, įsteigtos dar 4 papildomos komisijos, kurių iš viso šiuo metu Lietuvoje veikia jau 18. Formalumais neapsunkintas darbo ginčų sprendimas yra nemokamas ir trunka iki 1 mėnesio, todėl VDI ragina darbuotojus vos pajutus darbdavio savivalę, apgavystę ar piktnaudžiavimą nedvejojant kreiptis ir spręsti ginčą teisės keliu.

Plačiau

Ispanų senjorai išėjo į gatves: reikalauja didesnių pensijų

2Ispanija (1)018-03-25

Dešimtys tūkstančių Ispanijos pensininkų praėjusią savaitę rinkosi į demonstracijas reikalaudami infliaciją atitinkančio pensijų augimo. Vyriausybės taupymo politika pasipiktinę senjorai sutartinai net 86 Ispanijos miestuose pasisakė prieš juokingą valdžios nustatytą pensijų „didinimo“ planą, kuris 2018-aisiais siekia vos 0.25 procento.

Plačiau

Slaugytojoms sugrąžintas pilnas darbo užmokestis

SlaugosLigonine2018-03-23

„Sandrauga“ dar kartą apgynė Kauno K. Griniaus slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninėje dirbančias slaugytojas ir jų padėjėjas. Dar metų pradžioje atlyginimo lapeliuose slaugytojos pasigedo po 40, o padėjėjos neteko apie 33 eurų. Įstaigos direktorė šiuos atlyginimo kintamosios dalies apkarpymus motyvavo „neadekvačiai dideliu“ darbo užmokesčio fondu ir itin prasta slaugos ligoninės finansine padėtimi. Savo narius atstovaujanti profesinė sąjunga nedelsiant kreipėsi į Darbo ginčų komisiją ir apvaginėtoms moterims iškovojo jų pinigus.

Plačiau