Apie girgždančias „Sodros“ įmokų grindis

grindys2018-04-30

Nuo šių metų įsigaliojus Lietuvos Respublikos valstybinio socialinio draudimo įstatymo pakeitimams, pakeisti valstybinio socialinio draudimo įmokų mokėjimo kriterijai, vadinamosios „Sodros įmokų grindys“.  Nepaisant to, jog šiais pakeitimais tariamai buvo siekta pagerinti mažiausias pajamas gaunančių darbuotojų socialinę bei ekonominę padėtį, tačiau akivaizdu, kad šio tikslo pasiekti nepavyko.

Plačiau

Su ištikimiausiais sandraugiečiais dalyvausime Gegužės 1-osios renginyje Vilniuje (PROGRAMA)!

Darbo diena 012018-04-27

Kitas antradienis – Gegužės 1 d. Tai Tarptautinė darbo ir visų dirbančiųjų šventė, kurią profesinės sąjungos kviečia kartu minėti Vilniuje, V. Kudirkos aikštėje. Vietoje įprasto mitingo formato pasirinkta moderni nuotaikingos ir šiuolaikiškos šventės programa sutalpins ir informatyvias diskusijas, ir koncertus, veiks draugiška vaikų erdvė, o išalkę bus kviečiami kareiviškos košės, kavos ir arbatos.

Plačiau

Minėsime Pasaulinę darbuotojų saugos ir sveikatos dieną

DSS diena2018-04-25

Šiemet Balandžio 28-oji – Tarptautinė darbuotojų saugos ir sveikatos diena – pirmą kartą kaip oficiali data švenčiama ir Lietuvoje. Tai ypač svarbi diena, ne tik kiekvienam dirbančiajam, bet už saugias bei sveikas jų darbo sąlygas kovojančioms profesinėms sąjungoms. Saugus darbas – neatsiejama visaverčio darbo dalis, o kiekvieno žmogaus gyvybė ir sveikata darbe turi būti ypatingai saugomos.

Plačiau

AKTUALU VAIRUOTOJAMS: derinamas dienpinigių ir kitų tarnybinių komandiruočių išlaidų apmokėjimo pakeitimas

Vairuotojas2018-04-23

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pagaliau atsižvelgė į nuolatinius paklausimus ir pastabas dėl neaiškaus dienpinigių už komandiruotes dydžio nustatytymo tvarkos. Dabar esamas teisinis reglamentavimas neužkerta kelio darbdavių piktnaudžiavmui sumažinant vairuotojų dienpinigius iki tokio dydžio, kuris nepadengtų darbuotojo realių komandiruotės išlaidų. Todėl dienpinigių dydį siūloma nustatyti ne mažesnį kaip 50 procentų patvirtintų maksimalių dienpinigių dydžio.

Plačiau

„Sandraugos“ kreipimasis dėl pasyvaus budėjimo pasiekė ministeriją

Skvernelio raštas2018-04-19

Balandžio pradžioje „Sandrauga“ kreipėsi į Seimo narius oficialiu raštu prašydama inicijuoti Darbo kodekso pataisas dėl darbuotojų pasyvaus budėjimo pripažinimo darbo laiku. DK 118 str. pataisoms pagrindą suteikia Lietuvos dirbantiesiems itin aktualus Europos Teisingumo Teismo (ETT) sprendimas. „Sandraugos“ iniciatyvą palaiko visa grupė Seimo narių, tarp jų – ir pats Premjeras S. Skvernelis, o profesinės sąjungos kreipimasis perduotas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai.

Plačiau