Profesinės sąjungos tarėsi dėl Nacionalinės kolektyvinės sutarties

Lietuvos profesinės sąjungos „Sandrauga“ pirmininkas Kęstutis Juknis dalyvavo diskusijoje su kitų profesinių sąjungų atstovais dėl planuojamos pasirašyti Nacionalinės kolektyvinės sutarties projekto. Kadangi ši diskusija yra parengiamasis etapas prieš profsąjungų derybas su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, pasitarimo dalyviai aptarė kiekvienos organizacijos pozicijas ir derybines nuostatas.

Kuo svarbi yra Nacionalinė kolektyvinė sutartis?

Nacionalinė kolektyvinė sutartis išsamiau apibrėš darbo santykius, užtikrins geresnį atstovavimą darbuotojų interesams, numatys papildomas socialines garantijas sutartį pasirašiusių profesinių sąjungų nariams (pvz.: papildomas atostogas ir pan.), leis efektyviau spręsti iškylančius ginčus.

Paskubėkite tapti  LPS „Sandrauga“ nariais

Kviečiame jau esamus LPS „Sandrauga“ narius informuoti savo bendradarbius ir pažįstamus apie būsimas derybas ir  numatomą Nacionalinės kolektyvinės sutarties pasirašymą  bei paraginti juos stoti į „Sandraugos“ gretas, nes, pasirašius sutartį, profesinių sąjungų nariai turės tvirtesnes socialines garantijas bei geresnes darbo sąlygas.

 

LPS „Sandrauga“ informacija

Kova su krize: LPS „Sandrauga“ siūlo keisti valstybės ir savivaldybių įmonių valdybų sudarymo tvarką

Balandžio 29 d., artėjančios Tarptautinės darbo dienos proga vyko Lietuvos profesinių sąjungų pasitarimas su Ministru Pirmininku Sauliumi Skverneliu, Socialinės apsaugos ir darbo ministru Linu Kukuraičiu, viceministre Egle Radišauskiene ir kitais atsakingais asmenimis. Virtualaus susitikimo metu buvo aptartos svarbiausios šių dienų aktualijos: karantino pasekmių darbo rinkai švelninimas, dirbančiųjų apsauga, pagalba darbo netekusiems asmenims, kolektyvinių sutarčių pasirašymo skatinimas ir kiti profesinėms sąjungoms rūpimi klausimai.

Plačiau

Sveikinimas medicinos darbuotojams

Mieli medicinos darbuotojai,

Tik Jūsų dėka esame mes. Jūs visi esat mūsų kasdienio gyvenimo didvyriai: nenuilsdami gelbstit gyvybes, skubat į pagalbą, suteikiat viltį ir paguodžiat. Nuoširdžiai sveikiname Jus profesinės dienos proga ir linkime, kad žmonės visada atsilygintų pagarba ir meile už tai, ką darote jų labui.

LPS „Sandrauga“ vardu

Kęstutis Juknis

Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro darbuotojai sukilo prieš savo vadovą

Balandžio 24 d. dienraštis „Kauno diena“ publikavo skandalingą informaciją apie neseniai paskirto Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro direktoriaus vykdomą ilgamečių darbuotojų „valymą“, į jų vietą priimant, kaip įtariama, savus kadrus iš ankstesnės darbovietės.

Išsigandę galimo susidorojimo, pedagogai kreipėsi pagalbos į Lietuvos profesinę sąjungą „Sandrauga“, kuri iškart ėmėsi aktyviai ginti savo narių teises.

Plačiau skaitykite  „Kauno dienoje“

Pareiškimas dėl Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime veikimo prieš Lietuvos Respubliką

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ (toliau – LPS „Sandrauga“) – nacionaliniu mastu veikianti profesinė sąjunga ir LR Trišalės tarybos narė yra susirūpinusi dėl klastingos LR Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos iniciatyvos – teikiamų Darbo kodekso pataisų, kuriomis būtų įteisintos su teisingumo ir protingumo principais prasilenkiančios nenustatytos apimties darbo sutartys.  Profesinės sąjungos nuomone, pataisas siūlantys Seimo nariai, prisidengę epidemijos sukelta situacija, įžūliai pataikauja verslo struktūroms, monopolijoms ir daro viską, kad dar labiau pablogintų silpnosios pusės – darbuotojų padėtį.

Plačiau