Kreipimasis dėl reikalavimo pradėti skubius veiksmus esant beprecedentei situacijai

Atsižvelgiant į tai, kad Lietuvos Respublikos Vyriausybė priėmė nutarimą paskelbti karantiną visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje dėl šalyje sparčiai plintančio žmonių sveikatai ir gyvybei pavojingo viruso, Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ kreipiasi į LR Seimą ir LR Vyriausybę su raginimu imtis visų reikalingų priemonių, kad būtų užtikrintas medicinos, socialinių darbuotojų ir pareigūnų aprūpinimas būtinosiomis sveikatos saugos priemonėmis. LPS „Sandrauga“ taip pat siūlo ieškoti finansinių galimybių ir mokėti šių profesijų darbuotojams priedus prie atlyginimo už kenksmingas darbo sąlygas.  Plačiau

Ačiū Lietuvos medikams, socialiniams darbuotojams ir pareigūnams!

Šiuo ypatingai sunkiu metu mūsų šalies medikai, socialiniai darbuotojai ir pareigūnai pasiaukojamai  kovoja priešakinėse linijose su klastingo viruso plitimu. Nuoširdžiai dėkojame šių profesijų atstovams už jų kasdienius žygdarbius ir nenuilstamas pastangas saugoti visuomenės sveikatą, užtikrinti tvarką ir būtinų paslaugų teikimą.

Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ darys viską, kad valstybinės institucijos aprūpintų pavojuje atsidūrusius savo darbuotojus visomis reikalingomis darbo saugos priemonėmis ir teisingai atlygintų už jų pasiaukojimą ir darbą ekstremaliomis sąlygomis.